DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NA TEPKİ: "CUMHURBAŞKANIMIZIN BU ŞEKİLDE HEDEF ALINMASI, İSRAİL HÜKÜMETİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU RUH HALİNİN GÖSTERGESİ" DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NA TEPKİ: "CUMHURBAŞKANIMIZIN BU ŞEKİLDE HEDEF ALINMASI, İSRAİL HÜKÜMETİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU RUH HALİNİN GÖSTERGESİ"

ANKA Haber Ajansı, 2024 Yerel Seçimleri sandık sonuçlarını en doğru ve en hızlı biçimde yayıncı abonelerine ve kamuoyuna aktarmak için hazırlıklarını tamamladı. Son iki seçimde güvenilirliğini kanıtlayan ANKA Haber Ajansı, sandık verilerinin yanı sıra geniş muhabir ağı ve deneyimli haber merkezi ekibiyle oy kullanma günü yaşanacak tüm gelişmeleri abonelerine ve kamuoyuna duyuracak. Haber merkezinin hazırlıklarını anlatan ANKA Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Kenan Şener, sandık sonuçlarıyla ilgili bilgi kirliliğinden korunmak ve doğru habere ulaşmak isteyen sosyal medya kullanıcılarını ANKA’nın hesaplarını takip etmeye çağırdı.

ANKA Haber Ajansı, Türkiye’nin en çok izlenen televizyon kanalları ile en çok takip edilen internet haber sitelerinin de aralarında olduğu basın kuruluşlarına ve yayıncılara sandık sonuçlarını an be an aktaracak. Yüksek Seçim Kurulu’nun oy verme günü akşam saatlerinde sandık sonuçlarının yayınlanmasıyla ilgili yasak kararını kaldırmasının ardından ilk sonuçlar yayıncı abonelerin ekranlarında ve internet sayfalarında olacak. Sandık sonuçları ANKA Haber Ajansı’nın internet sitesi olan ankahaber.net sayfasında da okurlarla paylaşılacak. ANKA, sandık sonuçlarını önce yayıncı abonelerine servis edecek ardından internet sitesinde yayınlayacak. ANKA oy dağılımı verilerinin yanı sıra yurt çapındaki muhabir ağı ve Ankara’daki haber merkezi aracılığıyla 31 Mart-1 Nisan günleri 24 saat esasıyla çalışacak ve haberleriyle kamuoyunu bilgilendirecek.

ANKA Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Kenan Şener, seçim günü yaşanacak tüm gelişmeleri ve sandık sonuçlarını yayıncı aboneleri ile ve okurlarıyla ayrı ayrı paylaşacaklarını anlattı. Hazırlıkları hakkında bilgi veren ANKA Genel Yayın Yönetmeni Şener, “Yayıncı aboneler doğru sandık sonuçlarını YSK seçim yasaklarını kaldırdıktan sonra kamuoyuna duyurmaya başlayacak. Daha önce de olduğu gibi ANKA Haber Ajansı artık Türkiye’yi sandık sonuçlarının manipüle edilmesine olanak tanıyan ajans verilerinden kurtardı. Artık Türkiye’de seçim sonuçları Anka sayesinde daha doğru biçimde aktarılmaya başlandı. Son iki seçimde de bunu gördük. 31 Mart yerel seçimlerinde de ANKA Haber Ajansı hem saha ekibinin aktaracağı verileri yayıncılara duyuracak hem de haber merkezinden gelecek haberleri okurlarıyla paylaşacak.

ANKA, İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra aralarında Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay gibi önemli merkezlerin bulunduğu yaklaşık 15 il merkezini yakından izleyecek, diğer illerde de yurt muhabirleri aracılığıyla seçim sonuçlarını takip ederek nabız tutacak. Ajansın Genel Yönetmeni Şener, haber merkezinin hazırlıkları hakkında şunları söyledi:

“Önemli kentlerde muhabirlerimiz ve kameramanlarımız görev başında olacak, siyasi partilerin genel merkezlerinde, önemli büyükşehirlerde il seçim kurullarının önünde yine Ankara’da YSK önünde ve gezici ekiplerimizle sahada görev başında olacaklar ayrıca bizler haber merkezinde bulunacağız. Ankara’nın çok deneyimli gazetecileri, deneyimli editörler haber merkezinde muhabir arkadaşlarımızla birlikte sahadan gelen haberleri kamuoyuna en hızlı ve doğru biçimde aktarmak için görev başında olacağız.”

Seçim dönemlerinde sosyal medya aracılığıyla yayılan dezenformasyona ve bilgi kirliliğine karşı kullanıcıları uyaran Şener, doğru sonuçlar için ANKA’nın başta X hesabı @ankahabera başta olmak üzere tüm sosyal medya hesaplarını takip etmeye çağırdı. Şener şunları söyledi: “Sosyal medyada bir haber merkezine sahip olmasa da haber merkeziymiş gibi hesap açan çok sayıda kullanıcı var ve onları takip eden çok okur var. Oradan haber almaya çalışıyorlar. Seçim günleri özellikle sandıklar açıldıktan sonra manipülasyona çok açık veriler sosyal medyada dolaşıyor. Dolayısıyla dezenformasyondan uzak durabilmek doğru bilgiyi alabilmek için haber merkezlerinden yani haberin kolektif olarak üretildiği muhabir editör kameramanların bir arada çalıştığı haber merkezlerinden gelen haberleri takip etmelerini öneriyorum. ANKA’nın sosyal medya hesapları da veriler duyurulmaya başladıktan hemen sonra Türkiye genelinden gelen tüm seçim sonuçlarını en doğru biçimde yayıncı abonelere servis eder etmez haber olarak da okurlara servis edecek. Dolayısıyla sosyal medya kullanıcılarının da ANKA’nın sosyal medya hesaplarını takip etmelerini tavsiye ediyorum.”

 

 

Kaynak: anka