(MUĞLA)- Bodrum Belediyesi tarafından on yıldır düzenlenen deniz dibi temizliğinin bu yıl ilk olarak Kumbahçe Mahallesi'nde yapıldı. Deniz Dibi Temizliği'nde cep telefonu, matkap, plaj şemsiyesigibi çok sayıda atık, denizden çıkarıldı.

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe, Başkan Tamer Mandalinci’yi temsilen başkan yardımcıları Tanju Aksu ve Yaşar Çelikkan, belediye meclis üyeleri, ilgili birim amirleri ile personel, Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri, belediye personelinden oluşan gönüllü dalış ekibi katıldı.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, 19 MAYIS KUTLAMALARINA KATILDI MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, 19 MAYIS KUTLAMALARINA KATILDI

Deniz dibi temizliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Tanju Aksu, on yıldır düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliklerinde bugüne kadar 30 tondan fazla atık toplandığını belirterek, bu yıl da on üç koyda temizlik çalışması yapılacağını söyledi.

Denizden çıkarılan yaklaşık 250 kilo atık, etkinlik sonunda Kumbahçe Meydanı'nda sergilendi.  Atıklar, geri dönüşümü yapılmak üzere Konacık Mahallesindeki 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine götürüldü.

Kaynak: anka