(İSTANBUL)- Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin AB ERASMUS Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirdiği “Digital Dimension İmproves Green Life” projesinin çalışmaları için Malta, Polonya ve Hırvatistan’dan Türkiye’ye gelen 32 kişilik öğrenci grubu, Kartal Belediyesi’nin yakın zamanda hayata geçirdiği Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi Makina Hangar’ı ziyaret etti.

Vr Lab Sanal Gerçeklik deneyimi ile robotik deneyleri canlı bir şekilde gerçekleştiren öğrencilerin çoğu ilk defa Vr deneyimi yaşadığını, kendi ülkelerinde kolaylıkla ulaşabilecekleri donanımlı bir merkez olmadığını ve Kartal’da yaşayan gençlerin Makina Hangar’a kolaylıkla ulaşabilecekleri için fazlasıyla şanslı olduklarını dile getirdi.

AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI ERGİN, ULUSLARARASI KONFERANSTA UNESCO DÜNYA MİRASI SÜRECİNİ ANLATTI AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI ERGİN, ULUSLARARASI KONFERANSTA UNESCO DÜNYA MİRASI SÜRECİNİ ANLATTI

Vr Lab’da deneylerini gerçekleştiren öğrenciler; Bilim, Mühendislik ve Teknoloji koridorunda tanınmış firmaların yapay zeka destekli robotlarının çalışma sistemlerini inceleyerek kendilerine rehberlik eden mühendislere sorularını yöneltti.

GELECEK TEKNOLOJİ İLE YÜKSELECEK

Robotik Kodlama bölümünde otomatik yanan lambaların çalışma sistemini öğrenen ve önlerindeki çalışma masasında bulunan sensörleri kullanarak otomatik yanıp sönen lamba yapan öğrenciler, rehber mühendisin kendilerine verdiği direktifleri yerine getirdi.

Makina Hangar’ın konferans salonunda gerçekleştirilen Gedik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Dilibal tarafından verilen “Sanayide Dönüşüm Çalışmaları” konulu seminerde yapay zeka ve mühendislik hakkında yapılan sunumu izleyen öğrenciler, Doç. Dr. Savaş Dilibal’a sorularını yöneltti.

Erasmus öğrencilerine eşlik eden Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ürfet Koca, “Bu güzel projeye renk kattığınız için ve bizlere kapınızı açtığınız için teşekkür ederiz. Böyle güzel ve ülkemiz için faydalı merkezlerin her il ve ilçede bulunması gerektiğini düşünüyorum. bu projeyi hayata geçirdikleri için Kartal Belediyesi’ne ve Başkan Gökhan Yüksel’e teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

HER KESİMİN BULUŞMA NOKTASI MAKİNA HANGAR

Makina Hangar içerisinde, Sanayide Dijital Dönüşüm, Ar-Ge ve Tasarım Atölyesi, Çocuk Bilim ve Deney Atölyesi, VRLab, Makina Garaj, Uygulamalı Eğitim Alanı ve Laboratuvarlar, Paylaşımlı Çalışma Alanları ve Çalışma Odaları, Fuaye Alanı ve Modüler Odalar, Konferans Salonu, Gezegen Kafe, otopark ve çocuk oyun parkları bulunduruyor ve üyelere, bölge haklına, etkinliklere yönelik sosyal alanlar sağlıyor.

Dijital dönüşüm, Sanayide Dijital Dönüşüm Atölyesi ile inceleniyor. Teknolojik gelişmelerin dijital dönüşüm sistemlerine etkisini ve uygulama alanlarını gösteren atölye, gençlerin geleceğin teknolojileriyle buluşmasında ilk durak olma yolunda.

Çocuk Bilim ve Deney Atölyesi'nde ise faaliyet gösteren şirketlerin uzmanları ve akademisyenler, çocukların deney yapmalarını amaçlıyor. Çocuklar bu atölyede, mühendislik alanındaki basit deneylerin ileri teknolojilere nasıl temel oluşturduğunu keşfedecek.

VRLAB KULLANICILARINI BEKLİYOR

Labaratuvarda bilimsel formüle dayalı 200’den fazla deney gerçekleştirilebilecek. Kartal Belediyesi’nin öğrencilere ücretsiz hizmeti olan bu laboratuar için öğrencilerin bir kimlik kartı alması ve bu kartı etkin hale getirmesi yeterli olacak.

VRLab’da Mekanik Laboratuvarı, Nükleer Fizik Laboratuarı, Optik ve Dalga Laboratuvarı, Biyoloji Laboratuarı, Elektromanyetizma Laboratuvarı, Kimya Laboratuarı, Termodinamik Laboratuvarı, İleri Fizik Laboratuvarı, Modern Fizik, Popüler Bilim, Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı bölümleri bulunuyor.

Bu bölümlerin alt segmentlerinde bulunan deneyler, çocukların ve gençlerin bilimi kavramalarını sağlayacak. Hem laboratuvarda hem de dijital ortamda yapılan deneyler ile çocuklar bulundukları yerden anlamak istedikleri konuya ilişkin deneylere erişecek. VRLab’ın bir de Junior bölümünde çocukların bilime ilgi duymalarını sağlayacak konular bulunuyor. Deneyler arasında Sıfır Atık gibi alışkanlık geliştirmeye yönelik çalışmaların yanında, Gökyüzünde Saklambaç gibi başlıklar da var.

Kaynak: anka