(İSTANBUL) - Esenyurt Belediyesi’nin ilçedeki eğitim-öğretim kurumlarında verdiği "Afet Bilinçlendirme Eğitimleri" devam ediyor.

Esenyurt Belediyesi ilçe sakinlerini doğal afetlere karşı bilinçlendirme çalışmalarına hız kattı. Belediye Başkanı Ahmet Özer’in öncülüğünde doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitimlerle vatandaşlara deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılması yönünde bilgiler anlatılıyor. 

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin (ESAK) son adresi ise KYK 1453 Kız Öğrenci Yurdu oldu. Burada verilen eğitimlerde olası bir afet durumunda ve sonrasında yapılması gerekenler öğrencilere anlatılırken, risklere karşı hayat kurtaran önemli bilgiler de gençlere aktarıldı.

DEPREMDE İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

ESAK uzman personelinin verdiği eğitimde afet öncesinde yapılması gerekenler ve planlamalara yer verildi. Evde tehlike avının nasıl yapılacağı ve afet durumunda toplanma yerleri ile ilgili de bilgi veren uzmanlar; olası İstanbul depreminde ilk 72 saatin çok önemli olduğunu vurguladı.

ESKİŞEHİR PORSUK ÇAYI’NDA KÜREKLER “19 MAYIS” İÇİN ÇEKİLDİ ESKİŞEHİR PORSUK ÇAYI’NDA KÜREKLER “19 MAYIS” İÇİN ÇEKİLDİ

Kaynak: anka