00:45 GÜNDEM

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.  

2 saat önce GÜNDEM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 televizyonu'nda “Gündem Türkiye” programında konuştu. Genel Başkanlık görevinden ayrılacağını açıklayan ve Ekim ayı öncesinde bir olağanüstü kongre gerçekleştireceklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Artık sağlığım bu görevi yerine getirmeme izin vermiyor" dedi.

3 saat önce GÜNDEM

ODTÜ Rektörü Verşan Kök, Bahar Şenliği'nin güvenlik ve temizlik endişeleri nedeniyle Devrim Stadyumu'nda düzenlenmesine izin vermedi. ODTÜ öğrencileri de Kök'ün bu kararına karşı 9 gündür rektörlük önünde nöbet tutuyor.

3 saat önce GÜNDEM

Usta sanatçı Prof. Dr. Zafer Gençaydın, 83 yaşında hayatını kaybetti.

3 saat önce GÜNDEM

TBMM’de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri dinlendi.  Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan, 9 işçinin toprak altında kaldığı liç sahasına ilişkin "Olay olmadan önce, Aralık ayında oraya şikayet üzerine gidiliyor yığın liçi alanıyla ilgili bir denetimimiz yok orada, zaten faaliyet alanımız değil" dedi. 

4 saat önce GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da; Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. 

5 saat önce Bülten

Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun, kamuoyunda yer alan "işçi çıkarma ve belediye işçilerine baskı yapıldığı" iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Coşkun, "Biz tehdit ve zorlama ile hiçbir personelin işine son vermedik. Sendikanın mobbing iddiaları da gerçeği yansıtmamaktır. Bizim tercihimiz her zaman şeffaf bir belediyecilikten yana olacaktır" dedi.

5 saat önce GÜNDEM

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde AKP'li eski belediye başkanı Mehmet Çerçi, döneminde yaptırdığı lüks makam odasındaki eşyaların kendine ve eşine ait olduğunu öne sürerek AKP Yunusemre İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düden'i mesai bitiminde belediye gönderdi. Yanında evrak ve hiç bir belge olmayan Düden, kapıdan geri döndü.

5 saat önce GÜNDEM

İstanbul ve çevresinde gök gürültülü yağış akşam saatlerinde etkisini artırdı. Yağış, önce Trakya bölgesinde akşam saatlerinde de Avrupa yakasında etkisini hissettirdi. Kocaeli'de ise rüzgarla birlikte gelen yağış nedeniyle, sahilde bazı yerleri su bastı.

7 saat önce GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa’da önce Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer’i, ardından da Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’yu ziyaret etti. Türkiye’de ve tüm dünyada demokrasiyi konuşma zamanı olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Bizim demokrat duygularımız, son dönemde toplumda karşılık bulmakta zorlanmıyor” dedi.