Yeşilada Mahalle Meclisi Girişimi Sorunlarını Tartıştı Yeşilada Mahalle Meclisi Girişimi Sorunlarını Tartıştı

Defne İlçesinde bulunan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi velileri "Okulumuzu Geri İstiyoruz" talebiyle basın açıklaması düzenlediler.
Sevsen-Nevzat Şahin Ortaokulu velilerinin de destek verdiği basın açıklamasına TÖB -SEN Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer ve Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, Eğitim- Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz ve Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi ve Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu velileri katıldı.
Açıklamada, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi binasının hala Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup, 15 aydan fazla bir süredir öğrencilere hizmet verdiği belirtildi. Bunun sonucunda Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu’nun da ikili eğitime geçmek zorunda kaldığı vurgulandı. Veliler, ikili eğitime geçişin temizlik, ulaşım, eşit şartlarda eğitim görememe ve sosyal faaliyetler gibi birçok sorunu beraberinde getirdiğini ifade etti. Çocukların eğitimde yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan destek istediler.
Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi velileri olarak yaptıkları açıklamanın tamamında “Açıklamamıza başlamadan önce 2 gün önce öğrencisi tarafından öldürülen İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, tüm eğitim camiasına ve öğrencilerine başsağlığı diliyoruz. Başta eğitim olmak üzere her alanda şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz. 6 Şubat ‘de yaşamış olduğumuz büyük felaket ile çok büyük acılar yaşadık ve hepimiz farklı şehirlere savrulduk. Memleket sevdamız ve sorumluluğumuz bizleri tekrar Hatay topraklarında buluşturdu. Öncelikle depremde hiçbir hasar almayan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi ve Sevsen Nevzat şahin ortaokulda okul binalarını bizlere kazandıran merhum hayırseverimiz Nevzat Şahin’i bir kez daha rahmetle anıyoruz. Çocuklarımıza ve okulumuza desteğini hiçbir zaman esirgemeyen her zaman yanımızda olan değerli iş insanı Ersin Şahin’e ve onun nezdinde tüm Şahin ailesine teşekkür ederiz. 
6 Şubat depreminde bazı kamu binalarının zarar görmesi nedeniyle bu kurumlar okul binalarına yerleşerek faaliyetlerine orada devam etmişlerdir. Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesine yerleşen valilik kurumu ve aynı şekilde Selim Tevfik Eskiocak Anadolu Lisesine yerleşen Defne Kaymakamlığı, eğitim öğretim yılının başında kendi koşullarını oluşturarak kendi binalarına geçmişlerdir. Bu süreçte Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi binası Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş olup, depremin üzerinden 15 ay geçmesine rağmen faaliyetlerini bu binada sürdürmeye devam etmektedir. 
Depremden sonra ikinci dönem hiçbiri eğitim göremeyen çocuklarımız bu sene de Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu ile ortaokul binasında mecburen ikili eğitime geçmiştir. İkili eğitime geçiş, temizlik, ulaşım, eşit şartlarda eğitim görememe, sosyal faaliyetler gibi birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bizim çocuklarımız tüm ülkedeki yaşıtları ile aynı sınavlara girer. %3’lük yüzdelik dilim ile Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesine yerleşen gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olabilecek başarılı öğrencilerdir. Şubat 2023’ten beri eşit koşullarda eğitim alamayarak yaşıtları arasında dezavantajlı duruma düşmüşlerdir. İlimizde sınavla öğrenci alan başka okullar tam gün eğitim görürken ders süreleri 40’ar dakika iken bizim öğrencilerimiz yarım gün okula gelmekte ve ikili eğitimin yarattığı zorluktan dolayı ders sürelerinin 30 dakikayla sınırlı kalmaktadır. İlk etapta her ders için 10 dakikalık kayıt çok gibi görünmese de günlük 80 dakika kayıp. Tüm sene boyunca okula 45 gün eksik gelmelerine yol açarak çok ciddi eğitim kayıpları doğurmaktadır. Bu çocukların ülkedeki yaşıtları ile aynı sınavlara girip değerlendirebilecekleri unutulmamalıdır. Anayasanın 42 maddesi kimse eğitim öğretim hakkından yoksun bırakılamazlar. Bu doğrultuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya, Sayın Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’e, Sayın Hatay Valimiz Mustafa Masatlı’ya seslenmek istiyoruz. Lütfen çocuklarımızın yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırın. Çocuklarımızın 2024- 2025 eğitim öğretim yılında tüm ülkedeki yaşıtları ile eşit koşullarda ve uygun şartlarda eğitime devam edebilmeleri amacıyla. Selim Nevzat şahin Anadolu Lisesi binamıza geçişin sağlanması hususunda gerekli adımların bir an önce atılması ve bu konudaki mağduriyetin giderilmesi için siz değerli devlet büyüklerimizin desteğini talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları