(ANKARA) - Yeniden Refah Partisi'nin yönettiği belediyelerde "Refah Market" uygulaması başlatılıyor... Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, konuya ilişkin, “Alışveriş parayla değil, ‘refah kart’ ile yapılacak. Aile nüfusuna paralel bir rakam doğrultusunda kartlara yükleme yapılacak ve bu ‘refah kart’ ile markette belirlenen rakamlar üzerinden alışverişler sağlanmış olacak” açıklaması yaptı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"TÜRKİYE GÜNDEMİ AK PARTİ-CHP YAKINLAŞMASINDAN İBARET DEĞİLDİR"

“Türkiye gündemi AK Parti-CHP yakınlaşmasından ibaret değildir. Bu diyaloğa esas teşkil eden anayasa tartışmalarından da ibaret değildir. Ülkemizin öncelikli gündemi ekonomidir. Temel toplumsal mesele geçim darlığıdır. Seçim geçti artık geçim derdindeyiz. Asgari ücret 17 bin 2 lira. TÜRK-İŞ’in açıkladığı açlık sınırı rakamı; 17 bin 750 lira. Ülkemizde açlık sınırı daha yılın 5. ayında asgari ücretin yüzde 5 üzerine çıktı. Tabii olarak diyoruz ki; taraflarla görüşülmelidir. Kaynaklar ve imkanlar zorlanmalıdır ve en düşük emekli aylığıyla asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkarmanın bir yolu bulunmalıdır. Et, süt ve her türlü tarımsal ürünün üretimin maliyetini düşürmeden çarşı, pazar, tezgah, raf fiyatını indirmek mümkün değildir. Gıda enflasyonu önce arazide üretimin maliyeti düşürülerek kontrol altına alınmalıdır. Marketlerde süt ürünleri pahalı olmakla birlikte, süt üreticileri, belirlenen litre fiyatının üretim maliyetini karşılamaktan çok uzak olduğundan yakınmaktadır. Süt üreticilerinin korunması yönünde acil, kararlı ve istikrarlı adımlar atılmalıdır. Bununla birlikte dışa bağımlılık nedeni olan ucuz et yerine Türkiye’nin buzağı varlığının en az iki katına çıkarılması yönünde acil acil acil adımlar atılmalıdır. 

 "ALIŞVERİŞ ‘REFAH KART’ İLE YAPILACAK"

TÜRKİYE, İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ TÜRKİYE, İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Belediyelerimiz ‘refah marketler’e o ilde üretilen ürünlerden ya da başka illerdeki Yeniden Refah Partili belediyelerin tarımsal üretim veyahut yine yerel seçim beyannamemizde yer alan Refah Tarım Kooperatifi ürünlerinden uygun fiyatlarla tedarik etmek suretiyle vatandaşımıza ulaşmasını sağlayacak. Buralardan alışveriş parayla değil, ‘refah kart’ ile yapılacak. Aile nüfusuna paralel bir rakam doğrultusunda kartlara yükleme yapılacak ve bu ‘refah kart’ ile markette belirlenen rakamlar üzerinden alışverişler sağlanmış olacak. Vatandaşımız ‘refah kart’ın limiti kadar olan alışverişi herhangi bir ödeme yapmaksızın ‘refah marketler’den almış olacak. 

Temel ihtiyaç maddelerinin vatandaşlarımız tarafından raflardan kendi elleriyle seçilip ihtiyaçlarına uygun bir şekilde tedarik edileceği bir sistemin inşasını hedefliyoruz. Burada inşallah pilot uygulamayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizle birlikte başlatmış olacağız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gürpınar’ın kendi büyükşehir ve ilçelerindeki pilot uygulamasını takiben Yeniden Refah Partili diğer il ve ilçe belediyelerimizde peyderpey uygulamaya geçilecek. Tabii ki ilçenin nüfusu, sahip olduğu ekonomik imkanlar ve belediyenin devralındığındaki ekonomik yükü külfeti gibi konular uygulamanın hayata geçmesiyle ilgili takvimi etkileyebilecektir.”

Kaynak: anka