Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı İnceöz: "Otizmli çocuğu darp edenler en ağır şekilde cezanlandırılmalı"

Aksaray’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Otizm 5. sınıf öğrenci Tahir E.’nin (12) darp edilmesinin ardından dernekler bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz, "Konuşamayan bir çocuktur, beden ve ruh olarak kendini savunamaz düzeydedir. Polis ifadelerinde de daha önceden de bu çocuğun darp edildiğine dair ifadeler vardır. Gerek adli gerek idari sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

KEMAL ONUR ATALAY

(AKSARAY) - Aksaray’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Otizm 5. sınıf öğrenci Tahir E.’nin (12) darp edilmesinin ardından dernekler bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz, "Konuşamayan bir çocuktur, beden ve ruh olarak kendini savunamaz düzeydedir. Polis ifadelerinde de daha önceden de bu çocuğun darp edildiğine dair ifadeler vardır. Gerek adli gerek idari sorumluların en ağır ṣekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Aksaray’da Özel Eğitim Uygulama Okulu Otizm 5. sınıf öğrenci Tahir E.’nin (12) darp edilmesinin ardından Beyaz Ay Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Görme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Yetim ve Engelli Derneği, Engelli Anneleri Derneği, Gönül Dostları Derneği ve Aksaray Otizm Dayanışma Derneği bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Aksaray Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cennet İnceöz yaptığı açıklamada, çocuğun otizm ve zihinsel engelli konuşamayan yüzde 90 üzeri ağır engelli bir çocuk olduğunu söyledi. Çocuğun 21 Mayıs’ta okulda darp edildiğini söyleyen  İnceöz, “Fotoğraf oradaki çalışan başka bir hostes tarafından teneffüste çekiliyor. Akşamüzeri çocuğun velisine atılıyor. Çocuğun ailesi öğretmenlere sorduğunda bunun gözlerinden kaçmış olabileceğini teneffüste olabileceğini söylüyorlar. Çocuğa teneffüste bakan hostes ise sınıftan ders öğretmeninden teslim aldığında 12.40 gibi çocuğu bu ṣekilde teslim aldığını, 4. dersten çıkışta çocuğun suratının böyle olduğunu ifade ediyor” dedi.

“Sorumluların En Ağır Şekilde Cezalandırılmasını İstiyoruz” 

Şiddetin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden İnceöz, “Fotoğrafı çeken kişi saat 12.45’te okulun bahçesinde şok halinde bekletilirken bu fotoğrafı çektiğini belirtiyor aileye. Konuşamayan bir çocuktur, beden ve ruh olarak kendini savunamaz düzeydedir. Ağır darbe aldığından dolayı şoktadır. Fotoğrafta da bunlar çok nettir. Fotoğraf okulun bahçesinde 12.45’te çekilmiṣtir. Polis ifadelerinde de daha önceden de bu çocuğun darp edildiğine dair ifadeler vardır. Ama henüz bir sorumlu ortaya çıkmamış veya çıkarılmamıştır. Bir kiṣi dahi açığa bile alınmamıṣtır. Bu çocuktan sorumlu olanlar o okulun içerisindedir. Biz dernekler olarak tarafız. Vicdanların kabul etmediği bu ve benzeri olaylarda aile ve özel çocuklarımızın yanındayız. Aile şikayetçi oldu. Gerek adli gerek idari sorumluların en ağır ṣekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. 

Yaşanan olayın ardından adli sürecin başlatıldığı öğrenilirken, konuyla ilgili müfettişlerin Aksaray’a geldiği, araştırma yaparak raporlamalar yaptığı bilgisine ulaşıldı.