Yerel

Alakuş: TOKİ Ve Emlak Konut İnşaat Betonlarını Neden Sulamıyor?

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, TOKİ ve Emlak Konut idaresinin inşaatlarda sulama yapmamasının sorunlara yol açabileceğini iddia etti.
Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Alakuş, aşırı sıcak havanın hakim olduğu Hatay’da betonların çatlamamasının imkansız olduğunun belirterek, açıklamasında “Hatay’ımızı yeniden ayağa kaldırmak adına cansiperane mücadelesini her adımda gördüğümüz TOKİ’nin ve Emlak Konutun büyük bir ihmalini Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı olarak dile getirmeyi kendime görev addediyorum. Hepimiz evlerimizi yaparken betonumuzu kendi elimizle sularız ki sıcak havada beton çatlamasın ve sağlam olsun diye. Ancak bu firmalar inşaatlarda kullandığı betonları hiç mi hiç sulamıyor. Hatay’da tarihi sıcakları yaşadığımız şu günlerde betonların çatlamaması ve yanmaması imkansız.” dedi.
Alakuş, açıklamasının devamında “Bu süreçte bile dökülen betonlardan karot örneği alınsa bile betonun yanmış çatlamaya hazır olduğu görülebilecektir. Bin yılın afetini yaşadığımız kentimizde bu tür ihmallerle yeni kayıplar vermeyi asla istemiyoruz. Şahsen tüm yetkililere bu konuda uyarımı yapıyor ve konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları