ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN '5. KLASİK MÜZİK FESTİVALİ’NDE BÜLENT EVCİL SAHNE ALDI

5. Klasik Müzik Festivali’nin ikinci gününde, Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’na Bülent Evcil solist olarak eşlik etti.

5. Klasik Müzik Festivali’nin ikinci gününde, Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’na Bülent Evcil solist olarak eşlik etti.

Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında, ilçenin mahallelerinde bulunan merkezlerde müzik eğitimi alan çocukların ve gençlerin oluşturduğu Gençlik Senfoni Orkestrası, 5. Klasik Müzik Festivali’nin ikinci gününde müzikseverlerle buluştu. 

Gençlik Senfoni Orkestrası, Antonio Vivaldi, J. S. Bach, W .A. Mozart, Johann Strauss gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan bir repertuvar sundu. Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’na, dünyaca ünlü flüt virtüözü Sir James Galway tarafından ‘jenerasyonun en iyi flütçüsü’ olarak tanımlanan Bülent Evcil de solist olarak eşlik etti. 

Festival programında yer aldığı için Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Bülent Evcil, şunları söyledi: 

“Burada gençlerle birlikte bir arada olmak benim için büyük zevk. Ataşehir Belediyesi’ni böylesine yetenekli gençleri destekledikleri ve katkı sağladıkları için kalpten kutluyorum. Harika bir orkestra oluşturulmuş, gençler pırıl pırıllar, çok temiz çalıyorlar. Bir Ataşehirli olarak bu kıymetli orkestranın yaşamasını canı gönülden diliyorum.”

Ataşehir Belediyesi 5. Klasik Müzik Festivali; ünlü orkestraların, opera topluluklarının ve sanatçıların katılımıyla 16 Mart’a kadar devam edecek.