BURHANİYE BELEDİYESİ'NCE DÜZENLENEN 19. BURHANİYE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI HASAT FESTİVALİ BAŞLADI

Burhaniye Belediyesi'nin düzenlediği 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali coşkulu bir törenle başladı. Törene gelen katılımcılara zeytinyağlı tarhana çorbası ikram edildi.

SEFER TALAY

Burhaniye Belediyesi'nin düzenlediği 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali coşkulu bir törenle başladı. Törene gelen katılımcılara zeytinyağlı tarhana çorbası ikram edildi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde belediyenin düzenlediği 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali coşkulu bir törenle başladı. Törene glen katılımcılara zeytinyağlı tarhana çorbası ikram edilirken, Belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar develerin de olduğu kortej yürüyüşü yapıldı.

"ÖLÜMSÜZLÜĞÜN, BİLGELİĞİN VE BARIŞIN SİMGESİ ZEYTİN AĞACI, YÜZYILLARDIR MEYVESİ İLE CANLILARI BESLEMİŞ"

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen festival açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, anıta çelenk koyarken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Birol Şahin ile Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler birer konuşma yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, “Festivalimiz şehrimize, ülkemize hayırlara vesile olsun. Bütün üreticilerin, tarım işçilerinden başlayarak zeytin ağacı sahiplerine, zeytinyağı üreten ve satanlara, herkese bereketli bir yıl olmasını diliyorum” dedi. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Ölümsüzlüğün, bilgeliğin ve barışın simgesi zeytin ağacı yüzyıllardır meyvesi ile canlıları beslemiş. Yaprakları ile sağlık olmuş, yağı ile şifa olmuş. Şifası ile de mutfakların vazgeçilmezi olmuştur” diye konuştu.

Meydanda düzenlenen halk oyunları gösterileri ilgi görürken, Belediyenin hazırladığı zeytinyağlı sıcak tarhana çorbası da vatandaşların içini ısıttı. Çorba için vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür etti. Çorbanın çok lezzetli olduğunu anlatan Kaan Kayserli, “Yöremizin tarhana çorbası, Hava da soğuk. Yapanların ellerine sağlık. Allah razı olsun. İçimizi ısıttı. On numara bir çorba olmuş” dedi. Nuri Arslanbey, “Burhaniye Belediyesinin bu soğukta vermiş olduğu tarhana çorbası, yöresel bir çorbamız olduğu için gayet güzeldi. Gönül isterdi ki daha güzel şeyler verilsin. Pilav üzeri kavurma verilsin. Biz bunları isterdik. Ama, Burhaniye Belediyesi'nin bütçesi de sınırlı olduğu için çorba vermiş. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Agah Ayhan ise, “Belediyemize etkinliğinden dolayı teşekkür ederiz. Özellikle kış günü bu tarhana çok lezzetliydi. Özlemiştik. Sağ olsun. Var olsun. Bu tür etkinliklerin başkanımızdan devamını bekliyoruz. Emeklerine ellerine sağlık” diye konuştu. 

Festival kapsamında 'Ödüllü yöresel yemek yarışması' da düzenlendi.