EMEKLİLİKTE ADALET DERNEĞİ ESKİŞEHİR İL TEMSİLCİSİ: “YAŞITLARIMIZIN AKRAN ZORBALIĞINA UĞRUYORUZ”

Emeklilikte Adalet Derneği Eskişehir İl Temsilcisi Süleyman Yamak, "Yaşıtlarımızın akran zorbalığına uğramaya başladık. Kademeli bir şekilde emekli olmak istiyoruz" dedi.

MELTEM KARAKAŞ

Emeklilikte Adalet Derneği Eskişehir İl Temsilcisi Süleyman Yamak, "Yaşıtlarımızın akran zorbalığına uğramaya başladık. Kademeli bir şekilde emekli olmak istiyoruz" dedi.

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Eskişehir İl Temsilcisi Süleyman Yamak, Türkiye’de mevcut emeklilik sisteminde adaletsizlik olduğunu söyleyerek, "Kademeli bir şekilde emekli olmak istiyoruz. SGK sistemindeki yamalı bohçanın düzeltilmesini istiyoruz. Akranlarımızla aramızda 17-20 yıl fark olmamasını talep ediyoruz" diye konuştu. 

"ADALETSİZ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN BİR KİTLEYİZ"

Süleyman Yamak konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sihirli tarih 8.9.99’dan sonra akranlarıyla aralarına erkeklerde 17, kadınlarda da 20 yıl fark olarak adaletsiz bir şekilde çalışmak zorunda kalan bir kitleyiz. Çalışmalarımız geçen yıl aralık ayından beri başladı. Bu EYT yasasını bekliyorduk. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra akranlar arasındaki bu fark bizi mücadele etmeye sürükledi. Biz de Twitter’da başlayan mücadelemizi kısa zamanda örgütlenerek derneğimizi kurduk. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. 81 ilde temsilciliklerimiz var. Sahadayız, stant kuruyoruz, broşür dağıtıyoruz. Bizim de üyeliklerimiz yoğun şekilde devam ediyor. 1.5 milyona yaklaştı sosyal medyada takipçilerimiz. Derneğimizin de üye sayısı tüm illerde etkili bir şekilde.

"YAŞITLARIMIZIN AKRAN ZORBALIĞINA UĞRAMAYA BAŞLADIK"

Biz yaşıtlarımızın akran zorbalığına uğramaya başladık. 'Siz çalışın, bizim maaşlarımızı ödeyin' diyor arkadaşlarımız. En büyük zorluklardan birisi psikolojik zorluk. Ekonomik olarak da arkadaşlarımız bizden 20 yıl daha fazla emekli maaşı alacaklar. Bu da zaten külliyata vurduğunuz zaman 1 milyona yakın para yapıyor. Yaşadığımız zorlukta 17-20 sene akranlarımızdan fazla çalışacağız. Hem sağlığımız hem psikolojimiz açısından çok etkileyici bir durum. Bizim derneğimizin tablosunda belirtildiği şekilde biz kademeli bir şekilde emekli olmak istiyoruz. EYT 43’te bitti. Biz de 43’ten itibaren zaten tablomuzda çalışmalarımızı yaptık. Bütün siyasi partilere gönderdik. Şu anda 4 tane siyasi parti bizim için yasa teklifi sundu. Kademeli bir şekilde emekli olmak istiyoruz. SGK sistemindeki yamalı bohçanın düzeltilmesini istiyoruz. Biz yola çıktığımızda EYT’liler zaten bizi arkasında bıraktı. EYT’nin mağdur ettiği kesimiz biz. EYT’liler bize destek olmuyorlar. Söylemlerinde de bu yok.

"AKRANLARIMIZLA ARAMIZDA 17-20 YIL FARK OLMAMASINI TALEP EDİYORUZ"

Maaş bağlama oranları 2002 yılından itibaren iyice düştü. Bununla hiç kimse geçinemiyor. Bunun da düzeltilmesi gerekiyor. Bunun için haklı bir mücadele var zaten emekli dernekleriyle beraber. Maaş bağlama oranlarının artması lazım. Gerçekten emekli maaşları çok düşük. SGK’nın bu yamalı bohçasının düzlemesini istiyoruz. Kademli şekilde emekli olmak istiyoruz. Akranlarımızla aramızda 17-20 yıl fark olmamasını talep ediyoruz."