Kadirlili 79 yaşındaki yurttaş pazar alışverişini anlattı: "Ucuzundan, ufaklarından aldım, iyisini paralılar alıyor’’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar, semt pazarındaki fiyatların yüksekliğinden yakındılar. Pazara giden bir emekli, "İşte bu saatlerde pazarcı düşürüyor. 50 liraya verdiğini 35 liraya düşürüyor. Bende onu ucuz almak için geliyorum. Ancak ona yetiyor gücümüz, başka yok’’ dedi. 79 yaşındaki Navruz Şafak ise "Düşer diye geldim akşam. Alamadım ucuzundan aldım hep. Ucuz düşenden kötüleri ufaklarından, ötekiler iyisini alıyor paralılar. Ezik değil de ufak, bunları aşağı veriyor" diye konuştu. 

BURHAN DEMİRCİOĞLU

(KADİRLİ) - Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar, semt pazarındaki fiyatların yüksekliğinden yakındılar. Pazara giden bir emekli, "İşte bu saatlerde pazarcı düşürüyor. 50 liraya verdiğini 35 liraya düşürüyor. Bende onu ucuz almak için geliyorum. Ancak ona yetiyor gücümüz, başka yok’’ dedi. 79 yaşındaki Navruz Şafak ise "Düşer diye geldim akşam. Alamadım ucuzundan aldım hep. Ucuz düşenden kötüleri ufaklarından, ötekiler iyisini alıyor paralılar. Ezik değil de ufak, bunları aşağı veriyor" diye konuştu. 

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki emekliler, semt pazarında akşamüstü fiyatların düştüğünü, bu nedenle akşamüstü pazara gitmeyi tercih ettiklerini söylediler. 

"Her şeyi alamıyorum"

Bir vatandaş: "Bize göre biraz pahalı geliyor ama ne yapacaksın ki? Ortalık böyle. Millete de bir şey diyemiyorsun, satıcıya da, alıcıya da. Allah yardım etsin hepimize ne yapalım ki?"

Başka bir vatandaş: "Vallahi çok da iyi değil fiyatlarımız. 2 kilogram bir şey alıyoruz 100 lira, 50 lira. Vallahi her şeyi alamıyorum.''

Bir emekli: "Fiyatlar çok pahalı, aldığımız yok, geziyoruz. Bakarak gidiyoruz."

"İnsan gibi yaşasın emekliler"

Emekli Fazıl Canpolat: "Pazarda her şey ateş pahası. Biz emeklilere göre fiyatlar yüksek. O yüzden her şeyi alamıyoruz. Kısıtlı olarak alıyoruz, 1 kilogram alıyorsak yarım kilogram alıp çocuğumuza bir şey götürmek durumunda kalıyoruz. O yüzden bu pahalılığa bir son verilsin. Emeklilerin durumları aylık durumları iyileştirilsin. İnsan gibi yaşasın emekliler.''

Başka bir emekli vatandaş: "İşte bu saatlerde pazarcı düşürüyor. 50 liraya verdiğini 35 liraya düşürüyor. Ben de onu ucuz almak için geliyorum. Ancak ona yetiyor gücümüz, başka yok.''

79 yaşındaki Navruz Şafak: "Fiyatlar 30 liradan aşağı bir şey meyve vermiyorlar hiç. Düşer diye geldim akşam. Alamadım ucuzundan aldım hep. Ucuz düşenden kötüleri ufaklarından, ötekiler iyisini alıyor paralılar. Ezik değilde ufak, bunları aşağı veriyor. Gündüz de bunları düşürmedi şimdi akşamüstü oluyor bunları düşürüyor. Şeftali mesela 30 liraya veriyordu bunu, bu da iyisi değil 15 liraya veriyor."