Yıldırım Kara: 19 aydır internet bağlantı sorunları çözülemedi! Yıldırım Kara: 19 aydır internet bağlantı sorunları çözülemedi!

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği iş birliğiyle yürütülen Türkiye'deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle gerçekleştirilen Kadın Kooperatifleri Destek Programı, Türkiye genelinde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinden başvuruları almaya devam ediyor.
Destek programı, kadın kooperatiflerinin katılımcılık, savunuculuk ve ağ oluşturma becerilerini güçlendirerek idari ve mali kapasitelerini artırmayı amaçlamaktadır. Programın öncelikli hedefleri arasında kadınların kooperatiflere ve ağlara katılım süreçlerini desteklemek, savunuculuk becerilerini geliştirerek kararlarda etkin rol alabilmelerini sağlamak, ayrıca yerel, bölgesel ve uluslararası düzeyde kalıcı, sürdürülebilir iş birlikleri ve ağlar kurmalarını desteklemek bulunmaktadır.
Destek Programının 3 Öncelikli Hedefi:
Kadınların kadın kooperatiflerine ve/veya kadın kooperatiflerinin ağlara katılım süreçlerini desteklemek.
Savunuculuk becerilerini geliştirerek kadınların yaşamları üzerinde söz sahibi olmalarını sağlamak.
Kadınların ve kadın kooperatiflerinin yerel ve merkezî düzeyde karar alma süreçlerine etki edebilmeleri için kalıcı, sürdürülebilir iş birlikleri ile yerel, bölgesel ve uluslararası ağlar kurmalarını ve/veya ağlara katılmalarını desteklemek.
Teklif Çağrısı kapsamında desteklenecek projelerin, ortaklıklar kurularak ve paydaşlarla iş birliği içinde kurgulanması teşvik edilmektedir. Tüm Türkiye’den kadın kooperatiflerinin, kadın kooperatifleriyle ortaklıklar geliştirebilecekleri proje tekliflerinde ilgili bakanlıklar, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, araştırma enstitüleri, dernekler, vakıflar, kooperatifler, meslek örgütleri, sendikalar, ağlar ve özel sektör kuruluşları projelere iştirakçi olarak katılabilirler.
Toplam bütçesi 120.000 EUR (120 bin Avro) olan hibe programında, en az 3.000 EUR (3 bin Avro) ve en fazla 5.000 EUR (5 bin Avro) hibe desteği sağlanmaktadır.
Proje başvuruları için son tarih 24 Ocak 2024 olarak belirlenmiştir. 
Başvurular, [email protected] e-posta adresine en geç 24:00’e kadar yapılmalıdır.
Detaylı Bilgi İçin:
https://www.kedv.org.tr/icerik/kadin-kooperatifleri-destek-programi-teklif-cagrisi
Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları