Yerel

Mahkemenin Kararı “Rezerv Alan” İçin Umut Olacak Mı?

Samandağ Çarşı Merkezinde daha önce ilan edilen “Rezerv Alan” ile ilgili Hatay 2. idare mahkemesince verilen ret kararı, Adana Bölge mahkemesince bozuldu.

Samandağ Çarşı Merkezinde daha önce ilan edilen “Rezerv Alan” ile ilgili Hatay 2. idare mahkemesince verilen ret kararı, Adana Bölge mahkemesince bozuldu.
Rezerv Alan ilan edilmesinin ardından işyeri ve konut sahiplerinin yaptığı itirazın Hatay 2.idare mahkemesince ret edilmesinden sonra bir üst yargıya giden sakinleri istediklerini aldı ve Rezerv alan ilanına karşı yaptıkları itirazın reddi kararının bozulmasını sağladı.
Samandağlılar, hukuksal mücadelenin siyaset üstü bir şekilde sonuna kadar devam edeceğini belirterek, “Rezerv yapı alanına karşı demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz” mesajını verdi. Vatandaşlar, Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını memnuniyetle karşılarken, yetkililerin bu karara saygılı olması gerektiğini vurguladılar.
Konuyla ilgili açıklama yapan Atatürk Mahallesi sakinlerinden Yüksek İnşaat Mühendisi Habip Yapar “Yargının bu yöndeki kararı çok önemlidir. Bağımsız yargının kararını, yetkisi ve mevkisi ne olursa olsun dikkate almak zorundadır. Yürütme ve tüm yetkililer, vatandaşın mülkünü yok sayarak, itirazını görmezden gelerek rezerv ilan edilemeyeceğini anlamıştır. Yargının bu kararına bütün yetkililer saygılı olmalıdır. Yargı, vatandaşlık haklarının ve Anayasa’da ifade edilen temel hakların korunması yönünde karar vermiştir.
"Yerinde dönüşüme" "evet" tapulu mülklerimizin Hazine’ye devrini öngören; "rezerv yapı alanı"na “Hayır” biz halkız. Bu topraklar; ata topraklarımız bu topraklar bizim haklıyız, kazanacağınız.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı