Hatay Kent Konseyi Başkanlığına Mehmet Ali Yapar Seçildi Hatay Kent Konseyi Başkanlığına Mehmet Ali Yapar Seçildi

2023 – 2024 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesine sayılı günler kala Deprem felaketi sonrası okulların hala kamu binası olarak kullanılmasına tepkiler sürüyor.
Samandağ’ da deprem sonrası kullanılabilir durumda olmasına rağmen Fatımatüz Zehra Anaokulu’nun Kaymakamlık, Turgut Reis Anaokulu ise Adliye Binası olarak kullanılması düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. 
Eğitim Sen Samandağ Şubesi, Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Samandağ Şubesi ve Hatay Deprem Dayanışması yaptıkları ortak basın açıklamasında; çocukların okullarına dönmesini talep etti.
Ortak basın açıklamasında konteynerlerin küçük çocuklar için uygun olmadığı belirtilerek “İlçemizde Turgut Reis Anaokulu ve Fatımatüz Zehra Anaokulu ne yazık ki kullanılabilir durumda kalan okullardan iki tanesi. Bu okullarda eğitim görmesi gereken çocuklar prefabriklerde kış koşullarına uygun olmayan şartlarda eğitim görmeye mecbur bırakılıyor. Neden mi? Turgut Reis Anaokulu adliye binası, Fatımatüz Zehra Anaokulu ise kaymakamlık binası olarak kullanılıyor. Anaokul çağındaki öğrencilerin kullanımı için uygun tasarlanan ve güvenli okulların öğrencilerin kullanımına verilmesi gerekirken kamu kurumlarının bu okullardaki düzeni bozarak kendi kullanımlarına almaları hangi akla hizmet etmektedir?  
Konteynerlerde ders gören öğrencilerin aktivitelerinin aksadığını, yağmurda dışardaki tuvalete gidip-gelen 4-5 yaşındaki öğrencileri, hangi yetkili düşünüyor? Kimin vicdanı sızlıyor?
Yetkililerden bu okullar için prefabrik yapılar yapılacağı bilgisi veriliyor. Ama biz yine soruyoruz: Okullarımız sağlam ve çocuklar için dizayn edilmişken neden sizler prefabrik yapılara geçmiyorsunuz? Talebimiz okullarımızın öğrencilerine verilmesidir. Çocuklarımızın güvenli, hijyenik bir ortamda eğitim alması hakkının yerine getirilmesini istiyoruz. Bu sürecin kış koşulları daha da ağırlaşmadan bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları