Veli Der Edirne Şube Başkanı Demir: "Hem içerik hem müfredatın ismiyle bu program, bir siyasal partinin yararını, çıkarını esas alan bir parti programıdır"

Veli Der Edirne Şube Başkanı Kezban Demir, yeni eğitim müfredatını eleştirerek, "Hem içerik hem müfredatın ismiyle bu program, çocukların üstün yararını esas alan bir öğretim programı değil bir siyasal partinin yararını, çıkarını esas alan bir parti programıdır. Diyanet’in açıkladığı son sayılara göre ise 4-6 yaş aralığında bir milyonu aşkın çocuk Kur'an kurslarındadır. Okul öncesi eğitim, tüm çocuklarımız için ücretsiz, laik, kamusal olmalı, okul öncesini desteklemek için ihtiyacı olan tüm öğrencilere burs verilmelidir" dedi.

(EDİRNE) - Veli Der Edirne Şube Başkanı Kezban Demir, yeni eğitim müfredatını eleştirerek, "Hem içerik hem müfredatın ismiyle bu program, çocukların üstün yararını esas alan bir öğretim programı değil bir siyasal partinin yararını, çıkarını esas alan bir parti programıdır. Diyanet’in açıkladığı son sayılara göre ise 4-6 yaş aralığında bir milyonu aşkın çocuk Kur'an kurslarındadır. Okul öncesi eğitim, tüm çocuklarımız için ücretsiz, laik, kamusal olmalı, okul öncesini desteklemek için ihtiyacı olan tüm öğrencilere burs verilmelidir" dedi.

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der) Edirne Şube Başkanı Kezban Demir, Başkan Yardımcısı Esen Öcel ve Yönetim Kurulu Üyesi Şahver Höbek ile birlikte bugün Edirne Kent Konseyi’nde basın açıklaması yaparak 2023-2024 eğitim öğretim yılını değerlendirdi. Demir, bir milyonu aşkın çocuğun Kuran kurslarında eğitim aldığını açıkladı.

"Kur-an kursları ile dini eğitim 4 yaşa düşürüldü"

Demir, şunları kaydetti:

"Öğretim programı hazırlanması bilim alanı olmasına rağmen yapılması gereken en temel basamaklar dahi izlenmeden müfredat hazırlanmıştır. Gerekçesi belirtilmemiş, pilot bölge uygulamaları yapılmamış, alanın özneleri öğretmenler, akademisyenler ve biz veliler yok sayılarak kapalı kapılar ardında hazırlanmıştır. Tüm derslerin bir değerle o değerlerin de dini kavramlarla eşleştirildiği fizikten matematiğe bütün derslerin din derslerine dönüştürüldüğü bir öğretim programı gerçeği ile karşı karşıyayız. Hem içerik hem müfredatın ismiyle bu program, çocukların üstün yararını esas alan bir öğretim programı değil bir siyasal partinin yararını, çıkarını esas alan bir parti programıdır. Okul öncesi Kuran kursları ile dini eğitim 4 yaşa düşürüldü. 2021 yılında gerçekleştirilen 20’nci Milli Eğitim Şurası sonrasında 4-6 yaş Kuran kursları hızla yaygınlaştırılmış ve bu kurumlarının sayısı yüzde 153 oranında artırılmıştır. Bu eğitim öğretim yılının başında ise sayıları 127 bin 258’e ulaşmıştır ve Diyanet’in açıkladığı son sayılara göre ise 4-6 yaş aralığında bir milyonu aşkın çocuk Kuran kurslarındadır. Okul öncesi, tüm çocuklarımız için ücretsiz, laik, kamusal olmalı, okul öncesini desteklemek için ihtiyacı olan tüm öğrencilere burs verilmelidir."