Samandağ’da “Rezerv Alanları Ve Toki Konutları” Toplantısı Yarın Samandağ’da “Rezerv Alanları Ve Toki Konutları” Toplantısı Yarın

Yaklaşık 54 yıl önce projesi hazırlanan, 35 yıl önce imar planına dahil edilen Samandağ Çevre Yolu yapımının tamamlanmaması büyük mağduriyetler yaratmaya devam ediyor.
Karayollarının sorumluluk alanında olan Çevlik’ten başlayarak Antakya’ya doğru yapılacak ve kimi zaman 32 kilometre, kimi zaman 25 kilometre olarak telaffuz edilen uzun yıllardır Çevre Yolu’na hasret Samandağlıların büyük bir umutla bitirilmesi için beklediği yolda vaatler havada, yol ise yine yarım kaldı.
15 yıl önce, 22 yıllık iktidar tarafından başlatılan ve bitirilmesi yılan hikayesine dönen bir kaç yılda bir "müjde" ile 2-3 km si asfaltlanan Antakya- Samandağ arasında yapılan ve hala yarım yamalak bırakılan Çevre yolunun ne zamana kadar bu şekilde kalacağı merak konusu.
Bir bölümü asfaltlanan yolda trafik devam ederken hiçbir ışıklandırması, trafik ışığı, kaldırım, yaya geçidi ve refüjleri, olmayan adeta adı var kendi tam anlamıyla yok çevre yolu sürekli kazalara ev sahipliği yapıyor. Refüjdeki açıklıklardan geçen araçlar nedeniyle yaşandığı söylenen kazaları engellemek için günü kurtarmak adına açıklıklar dolgu malzemesiyle kapatılarak çözüm adı altında vatandaşın önüne konuyor.
Bir bölümü ise yarım bırakılmış çevre yolu kenarında özellikle depremden sonra işyerini taşıyan esnaf ve barınmak için kurduğu çadır, konteyner ve prefabrik yapılarda vatandaşlar toz içinde yaşıyor. Vatandaş tozdan nefes alamayacak hale geldiğinden yollara taş döşeyerek kendince çözüm üretiyor.
Samandağ’ da trafiği rahatlatmak ve şehir içi trafik keşmekeşliğini minimize edeceği söylenerek başlanan defalarca ihalesi yapılan, çoğu kereler “bu yıl bitecek “denilen bu yolu bitirerek kullanıma açmak yerine günü kurtaran çözümlerle bu işin olmayacağını tüm vatandaşlar da biliyor.  
Samandağlı vatandaşlar, yaz mevsimiyle birlikte çevre kentlerimizden gelecek olanların da eklenmesiyle daha da artacak trafik yoğunluğuna dikkat çekerek;  Bir yılan hikayesine dönen, Samandağlıların yıllardır çilesi haline gelmiş olan çevre yolu sorununa bir an önce el atılarak tam anlamıyla yapılarak hizmete açılmasını bekliyor.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları