SEYFİ ÇELİKKAYA

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenip, İzmir'den deprem bölgesine giderek çocuklara moral veren örümcek adam kostümlü 27 yaşındaki Ayaz Koç, yurt gezisi kapsamında Yozgat’a geldi. Koç, önce yöresel arabaşını yutma eğitimi aldı, ardından da arabaşına övgüler yağdırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenip, İzmir'den deprem bölgesine giderek çocuklara moral veren örümcek adam kostümlü 27 yaşındaki Ayaz Koç, Malatya'dan Yozgat'a gelerek çarşı esnafını gezdi. Yozgat’ın yöresel damak tadı, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi arabaşı sofrasına da konuk olan örümcek adam kostümlü Ayaz Koç’a Ferhat Erdem isimli Yozgatlı, arabaşının nasıl yutulacağı konusunda eğitim verdi. Kısa sürede arabaşı hamurunu çiğnemeden yutmayı başaran yerli örümcek adam, Konya ziyaretinde de kendisine arabaşı ikram edildiğini, ancak gerçek arabaşının Yozgat’a ait olduğunu gördüğünü söyledi.

“DEPREM OLUNCA KIYAFETLERİMİ GİYDİM, DEPREM BÖLGELERİNE GİTTİM”

Yozgat’a gelmeden önce 12 il gezdiğini aktaran yerli örümcek adam Ayaz Koç, İzmir'de mankenlik ve oyunculuk yaptığını söyledi. Koç, “Deprem olunca kıyafetlerimi giydim, deprem bölgelerine gittim, deprem olduktan iki gün sonra. Adana'da kaldım, Hatay'da kaldım, Malatya’da kaldım, Gaziantep'te kaldım, Diyarbakır'da kaldım. Beş bölgede 50 gün boyunca kalıp, orada annesini, babasını kaybeden çocuklarla ilgilendim. Oyunlar oynattım. Asker abilere, polis abilere, yemekler yaptım. Hani herkese elimden geleni yaptım. Hatta arama kurtarma yerine de girdim” dedi.

“HAYALLERİNİZİ ERTELERSENİZ, MUTLULUĞUNUZU ERTELEMİŞ OLURSUNUZ”

Bir hayalimdi 81 şehri kostümle dolaşmak” diyen Ayaz Koç, şöyle konuştu:

“Belki insanlara umut olabilirim, ben hayalimi yapıyorsam beni gören acaba nasıl tepki verir, nelerle karşılaşacağım? Ve buna başladım. Bir baktım tepkiler çok güzel oluyor. Böyle pankartımı gören geliyor, fotoğraf çekiyor, video çekiyor, seviniyorlar. Polis abiler hoş geldin diyorlar. Sonra valilik olsun, belediye başkanları olsun, paylaşımlar yapıyorlar. Twitter'da gündem açıyorlar. Spider-Man insanlarımıza motivasyon kaynağı veriyor. Hayallerinizden vazgeçmeyin arkadaşlar. Üç günlük dünya, siz hayallerinizi ertelerseniz, mutluluğunuzu ertelemiş olursunuz. Ben hayallerimi yapabiliyorsam, senin de korkuların olabilir, bu yetişkin olabilir, çocuk olabilir, genç olabilir, yaşlı olabilir. Hayallerden vazgeçmeyin arkadaşlar. Hayallerinize doğru gidin. Bazen başarı sizi bulabilir. Sadece siz isteyin, kararınızı verin, başlayın, zaten gerisi kendiliğinden gelecektir.”

“ARABAŞI GERÇEKTEN YOZGAT’INMIŞ”

13’üncü il olarak geldiği Yozgat’ta ikram edilen arabaşını yutmadan önce, nasıl yutulacağı konusunda kurs alan Koç, “Yozgat'a geldim, arabaşını yuttum. Şu an fahri Yozgatlı oldum galiba, öyle düşünüyorum. İzmir'de bu çorba olsa direkt her gün hatta gün boyu içerim. Arabaşı gerçekten Yozgat’ınmış, Konya’da da döndü bu olay. Arabaşı Yozgat'ındır, iyi ki Yozgat'a gelmişim, iyi ki Türkiye'ye bunları aktarıyorum. Buradan da Kırıkkale'ye geçeceğim. Tülay Hanım'a teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Kaynak: anka