2020 yılında hizmete açılan Samandağ-Arsuz sahil yolunda bulunan yaklaşık 26 kilometrelik bisiklet yolunun büyük bölümü, bölgede yürütülen altyapı çalışmaları sırasında ortadan kalktı. Vatandaşlar, çalışmalar tamamlandıktan sonra bisiklet yolunun yeniden yapılmasını istiyor.
2020 yılında hizmete açılan Samandağ-Arsuz sahil yolunda yer alan yaklaşık 26 kilometrelik bisiklet yolunun büyük bölümü, yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle kullanılamaz hale geldi.
Yolun açılışında dönemin Hatay Valisi Rahmi Doğan, 26 kilometrelik güzergâhın gidiş-dönüş toplam 52 kilometreyle "dünyanın en uzun kesintisiz bisiklet yolu" olduğunu açıklamış, bölgede ulusal ve uluslararası bisiklet etkinlikleri düzenlenmesinin planlandığını belirtmişti. Ayrıca bisiklet kiralama sistemi kurulacağı ve güzergâh boyunca mesire alanları oluşturulacağı da kamuoyuyla paylaşılmıştı.
BİSİKLET YOLUNUN BÜYÜK BÖLÜMÜ KULLANILAMIYOR
Aradan geçen süreçte bölgede yürütülen altyapı çalışmaları sırasında bisiklet yolunun önemli bir bölümü ortadan kalktı. Güzergâhın birçok noktasında bisiklet yolu tamamen kaybolurken, bazı bölümlerde ise çalışmalar nedeniyle kullanılamaz duruma geldi.
VATANDAŞLAR YENİDEN YAPILMASINI İSTİYOR
Bölge sakinleri ve bisiklet kullanıcıları, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bisiklet yolunun yeniden yapılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, geçmişte yoğun olarak kullanılan güzergâhın yeniden hizmete açılmasını beklediklerini ifade ediyor.
Bisiklet yolunun yeniden yapılıp yapılmayacağına ilişkin yetkili kurumlardan şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.
