BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çekilen 'Hüddam' isimli korku filmi serisinin yapımcısı Can Beslen, halkın alım gücünün düşmesinin sinema sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi. Ekonomik şartların daha uygun olması nedeniyle İstanbul yerine Anadolu’yu tercih ettiklerini belirten Beslen, "Filmin Anadolu’ya çıkması biraz ekonomik durumlardan da dolayı oluyor. İyi ki Anadolu’ya çıktık, Kadirli'nin dokusu çok uydu bizim filmimiz için" dedi.

'Hüddam' isimli korku filmi serisinin dördüncü filmi, Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Dedefakılı Köyü’nde çekildi. Filmin yapımcısı Can Beslen, İstanbul’dan daha az maliyetli olması nedeniyle burayı seçtiklerini belirtti. Yönetmen Utku Uçar ise, "Bu bizim korku filmi serisinin dördüncü filmi. İkincisi Adana’da çekilmişti, üçüncüsü İstanbul, dördüncüsü de bu biraz daha anlamlı oldu Kadirli’de çekiyoruz. Biraz eleştiriliyorduk zannediyorum bu dördüncü filimde bunu epey gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum" dedi.

"SİNEMA SEYİRCİSİ AZALDI"

Filmin yapımcısı Can Beslen ise şunları söyledi:

"Kadirli'yi seçmekte ne kadar doğru bir karar verdiğimizi şimdi çok net görebiliyoruz. Sağ olsunlar burada bize çok yardımcı oluyorlar. Filmin Anadolu’ya çıkması biraz ekonomik durumlardan da dolayı oluyor. İyi ki Anadolu’ya çıktık, Kadirli'nin dokusu çok uydu bizim filmimiz için. Hüddam serileri 2015'te başladı. İlk filmimiz 70 bin seyirciye ulaşmıştı, ikinci filmimiz 40 bin, üçüncü filmimiz 33 bin. Bu filmde de inşallah daha fazlalarını bekliyoruz. Tabii kalitemiz artıyor, filmlerimiz büyüyor, prodüksiyonlarımız büyüyor ama Türkiye’de alım gücünün biraz düşük olmasından dolayı sinema seyircisi azaldı. Tabii vizyonu biraz etkiliyor, kalitemiz artıyor ama seyircimiz düşüyor gibi oluyor inşallah bunda onu kırmayı hedefliyoruz. Müthiş bir köyde çektik burada Dedefakılı Köyü’nde. İstanbul’da çekmeme amacımız aslında ekonomik şartlar da biraz bunu sağlıyor. Anadolu’ya çıkmamız resim olarak çok iyi bizim için ama biraz masraflıydı burada yerelde bizim destekçilerimiz de var, özellikle kamu kurumları. O olunca buraya çıkmak istedik. İstanbul’da mekan kiraları, İstanbul’da her yerde kira ödüyoruz ama Anadolu’da sağ olsun Anadolu insanının o müthiş gönlü bize çok yardımcı oluyor. Bu da ekonomik açıdan da bizi rahatlatıyor. Biraz Anadolu’ya çıkma fikri ondan daha uygun oluyor."

 

Kaynak: anka