Hatay Kent Konseyi Başkanlığına Mehmet Ali Yapar Seçildi Hatay Kent Konseyi Başkanlığına Mehmet Ali Yapar Seçildi

"Asi'den Deniz'e Yaşamak Direnmektir" sloganıyla düzenlenen Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali Komitesi tarafından, 5-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecekleri Evvel Temmuz Festivali ile ilgili açıklama yapıldı. 
Sözkonusu açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Geçen yıl ‘‘Ma Rihna Nehna Hon’’ şiarıyla Hatay’ın ilçelerinde emekçilerin, çocukların, kadınların, gençlerin yani halkın festivalini, Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali’ni gerçekleştirmiştik. 
Buradayız gitmiyoruz dedik, hem yaralarımızı sarmayı hem depremde Hatay halkını yalnız bırakanlardan hesap sormayı görev edindik. Şimdi de rezerv alanı ilan etme adı altında bizi yaşadığımız yerlerden sürmeye çalışıyorlar. Talancıların hesaplarını bozmaya çalışırken bir yandan da binlerce yıllık kültürümüzün mirası olan Evvel Temmuz’u kutlamaya hazırlanıyoruz. Kültürümüz, sanatımız halka moral olacak, direnişlere ışık tutacak. 
Bu yıl da müzik, tiyatro, resim, sinema alanlarında çeşitli üretimlerle her dilde gülecek, ağlayacak, hatırlayacak, umutlanacağız. Sokaklar çocukların mutluluğuyla dolacak, evlerin avluları tiyatro sahnesi olacak, misafirlere acı kahve pişecek, her dilde şarkılar söylenecek, sohbetler edilecek. Hatay’ın 3 ilçesinde tüm halk için, mahallelerde çocuklar, gençler ve kadınlar için özel olarak organize edilen etkinliklerle buluşacağız. 
Festivalimiz sponsorsuz, önceki yıllarda olduğu gibi halkın özgücüne ve sanatçıların özverisine dayanıyor. 
5-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Samandağ, Defne ve Antakya’da Evvel Temmuz’u kutlayacağız. Gelin Arap Alevi halkının bu kadim geleneğinin coşkusunun kültür-sanat çabası ile birleştiği yerde buluşalım.” 
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları