ERKAN KARACA

(ÇORUM) - Çorum Valisi Zülkif Dağlı, İskilip Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcılara açıldığını belirterek "Bedelsiz olarak tahsis yapacağız. Sadece altyapı katılım bedeli, tabii ki o da maliyet ne ise bu da her yerde olduğu gibi altyapı katılım belgesi ödeyecek. Yani arsaya herhangi bir arsa tahsis bedeli ödenmeyecek. Bugünden itibaren ülkemizin her yerindeki sanayicilerimizi İskilip Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, İskilip Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcılara açıldığını duyurdu. Valilik’te basın toplantısı düzenleyen Dağlı, şunları söyledi:

“Buradaki amacımız organize sanayi bölgemizin yatırımcılara açılmış olması tabii ki. Tabi Çorum ilinde ihracat yapan iyi sektörlerimiz var. İyi girişimcilerimiz var. Çorum merkezinde olanlar var. İlçelerinde ha keza olanlar var. Sungurlu’da, biraz Osmancık’ta. İskilipliler genel itibarıyla İskilip ilçesinde de olanlar var. Dışarıda olanlarda var ve bu yatırımcılarımıza çok önemli bir fırsatı biz sunmuş oluyoruz hep birlikte. Tabi 4 OSB’miz, yine sanayi sitelerimiz, teknoparkımız, ar-ge merkezlerimiz, makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversitemiz, dünya sıralamasında ilklere giren büyük firmalar, çünkü özellikle makine metal anlamında, un fabrikaları anlamında önemli bir tesislerimiz var bunları biliyoruz.

İhracat sıralamalarında ilklerde olan işletmelerimiz var. Genç yetenekli kalifiye iş gücümüz var. Buna da inanıyoruz. Bu manada Karadeniz Bölgesi’nde önemli olduğumuzu düşünüyoruz Çorum sanayicileri olarak ve İskilip sınırları içeresinde yine 75 hektarlık alanda yeni OSB’mizi bugün sizlerle birlikte yatırımcılarımıza açmış oluyoruz değerli arkadaşlar. Tabi burası Ankara yolu üzerinde bu bir avantaj, İskilip şehir mesafesine 8 km uzaklıkta. Yine Merzifon Havalimanı’na baktığımızda 118 kilometre uzaklıkta, Ankara Esenboğa Havalimanı’na ha keza aynı güzergahta, Çankırı demir yolu hattına 80 kilometre uzaklıkta. Limanla ilgili bir taşıma söz konusu olduğunda Samsun Limanı’na yakınlığı, ham maddeye kolay ulaşım. Özellikle ağaç endüstrisi bağlamında düşündüğümüzde ham maddeye kolay ulaşma imkanları var ve geçmişten gelen bir sanayi kültürü var İskilip ilçemizde bunlar da hem ahşap ürünleri bağlamında hem deri ürünleri bağlamında başta olmak üzere bir sanayi kültürü var. İskilipli olup dışarıda makine imalat endüstrisinde ihtisaslaşan sanayicilerimiz de var. Bunlar da bizim için önemli artılar. Tabi teşvik kapsamındayız. Bu bizim için önemli teşvik bölgesinde olmamızın ayrı bir önemi var.”

İskilip OSB’de parselizasyon çalışmalarının da başladığını aktaran Vali Dağlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Burada da yeşil OSB konseptine uygun şekilde dizayn edeceğiz. Su kaynaklarının doğru kullanılması, yine enerjinin doğru kullanılması adına da bunları hep birlikte çalışarak dizayn etmiş olacağız. Tabi burada ülkemizin yatırım, üretim, istihdam büyüme stratejimiz var. Bunu biliyoruz. İskilip OSB başta olmak üzere de Çorum’daki tüm OSB’lerimiz ve yatırımcılarımızla bu manada bu imkanı sağlamak istiyoruz. Tabi taslak imar planı üzerinden sanayicilerimizin taleplerine uygun olarak biz parsellerimizi ayıracağız, yani bu hangi sanayicimize ne kadar büyüklükte ve şekilde, şeklide önemli, parsel ihtiyacı var ise ona uygun olarak parsellerimizi oluşturmak suretiyle taslaklarımızı, ön taslak protokolümüzle birlikte tahsisimizi yapacağız ve ardından hızlı bir şekilde süreçler başlamış olacak. Burası Milli Emlak’tan aldığımız bir yer üzerine organize sanayi bölgesi tahsis edildiği için burayla ilgili yerle ilgili bir talebimiz yok. Para talebimiz yok. Yani bedelsiz olarak tahsis yapacağız. Sadece altyapı katılım bedeli, tabi ki o da maliyet ne ise bu da her yerde olduğu gibi altyapı katılım belgesi ödeyecek. Yani arsaya herhangi bir arsa tahsis bedeli ödenmeyecek. Bu da önemli bir avantaj. Burada teşvik kapsamında olmamız önemli bir avantaj. İnşallah bugünden itibaren ülkemizin her yerindeki sanayicilerimizi İskilip Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmaya davet ediyoruz."

 

 

 

Kaynak: anka