CHP’li Kara: Önlem Alınmazsa “Beyaz Altın”ın Sadece Adı Kalır CHP’li Kara: Önlem Alınmazsa “Beyaz Altın”ın Sadece Adı Kalır

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antakya ve Defne TOKİ konutları kura ve anahtar teslim törenini gerçekleştirmek üzere Hatay’a geldi.
Depremden etkilenen Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve  Kilis'te yapımı tamamlanan 29 bin 311 deprem konutu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan kura töreni sonrası hak sahibi vatandaşlara teslimi gerçekleştirilecek. Bugüne kadar teslim edilen 101 bin 254 konutla birlikte toplam 130 bin 565 afet konutu teslim edilmiş olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Hatay’da 130 bininci konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış töreni Gülderen TOKİ şantiye alanında gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Hatay’da "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" sloganıyla düzenlenen 130 bin konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış  tören öncesinde genç, yaşlı birçok vatandaş erken saatlerde alanı doldurdu.
Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende sırasıyla İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum Hataylılara hitap etti.
Erdoğan, konuşmasına Hatay başta olmak üzere tüm deprem illerini selamlayarak, "Bizleri sizlerle buluşturan Rabbime Hamd-ü senalar olsun." dedi. Hatay' ın yerel seçimlerde gösterdiği tercihe vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hatay' ı alın dedik aldınız. 1 Nisan'dan itibaren Hataylılar gerçek belediyecilikle tanıştı." dedi.
TUSAŞ'A TERÖR SALDIRISI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısı vardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne kandan ve gözyaşından beslenen terör baronları ne gözlerini Hatay'a diken emperyalizmin uşakları Türkiye Yüzyılı ülkümüz ile aramıza giremez." dedi.
"TERÖR ÖRGÜTLERİ BİZİ MAŞA GİBİ KULLANAMAYACAK"
Birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, "Bu topraklar üzerinde daha nice asırlar boyu Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacak. Hedeflerine ulaşamayacaklar iç cephemizi sarsamayacaklar ezeli ve ebedi kardeşliğimize pusu kuramayacaklar aramıza nifak tohumları ekemeyecekler." diye konuştu.
İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA TEPKİ
İsrail'in İran saldırısına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "İsrail saldırganlığının hedefi olan komşumuz İran'a ve İran hükümetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Batılı güçler tarafından iyice şımartılan Siyonist İsrail hükümeti, bölgesel çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları