Yerlikaya: Huzur Ve Güvenliğimizden Asla Taviz Vermiyoruz Yerlikaya: Huzur Ve Güvenliğimizden Asla Taviz Vermiyoruz

KESK Hatay Şubeler Platformu ve Tüm Emeklilerin Sendikası Hatay Şubesi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.
Yapılan ortak açıklamada, ”Emeği ile geçim mücadelesi verenler olarak tarihin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşadıkları” ifade edildi.
SES Hatay Şube Başkanı ve KESK dönem sözcüsü Nilgün Aşkar, basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:                            
 “Bu ülkede yıllardır kamu emekçisi, işçisi, emeklisi, asgari ücretlisi ile milyonlar olarak her geçen gün daha fazla yoksullaştırılıyoruz.
Yıllardır bizzat iktidarlar eliyle planlı, programlı, bilinçli, kasıtlı bir şekilde yoksullaştırılıyoruz. 
Üstelik iktidarın maliye bakanı, döviz kuru ve enflasyon rekor üstüne rekor kırarken dönemin Maliye Bakanı çıkıp aynen şöyle demişti. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor”. 
Bu sözler mevcut sistemde kimlerin baş tacı edildiğinin, kimlerin yok sayıldığının açık bir itirafı olarak tarihe geçmiştir.  Evet, çarklar yıllardır dönüyor. Çarklar düşük gösterilen TÜİK enflasyonu ile halkın, emekçilerin cebinden alıp bir avuç patrona, yandaşa aktarmak için dönüyor.  Attıkları her adımda işte bu Köleliğe ve Yoksulluğa Uyum Programını hayata geçirenler bir yandan faizden, ranttan, emek sömürüsünden beslenen bir avuç asalağı ve arkasındaki iktidarı beklemektedir.
Bir tarafta teşvikler, ihaleler, dövize endeksli hazine garantileri ile semirdikçe semiren, servetine servet katan bir avuç asalak varken;
Diğer tarafta her geçen gün daha fazla yoksullaştırılan, güvencesiz hale getirilen milyonlar var.
İşçisi, işsizi, kamu emekçisi, asgari ücretlisi, emeklisi, dar gelirlisi ile toplumun ezici çoğunluğunu oluşturan milyonlar var.
Her zaman olduğu gibi karlarını dörde, beşe katlayanlara “siz de biraz tasarruf edin, demek akıllarının ucundan bile geçmiyor. Muafiyet ve istisnalarla çalıştırdığı asgari ücretli kadar bile vergi vermeyen firmaların, şirketlerin, faizden, ranttan, dövize endeksli hazine garantilerinden beslenen asalak takımının sırtını sıvazlarken tüm yükü bize yıkmaya devam ediyorlar. 
Bunun için “tasarruf” adı altında önce okul öncesi öğrencilerin bir öğün ücretsiz yemeğini, ardından 250 bin KİT çalışanının giyecek yardımını gasp ettiler. Bugün ise kamu emekçilerinin servis hakkına, kamu lojman ve sosyal tesislerine göz koyuyorlar.
Tüm kamu emekçilerini ve emeklileri yıllardır hepimize kaybettiren bu yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelesinde omuz omuza vermeye çağırıyoruz.”
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları