MUHAMMET FATİH BAŞCI

Burdur’da Gazi İlkokulu’nun yıkımı sırasında binanın dış duvarında asılı Türk Bayrağı ve Atatürk posterini Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın odasına izinsiz bırakan eski CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker hakkında ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlal’ suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması yapıldı. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada talimatlı olarak ifade veren Göker, "Türk Bayrağı’nı ve ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmak Türk milliyetçisiyim diyen herkesin boynunun borcudur. Biz de bu görevimizi yerine getirmiş olduk" dedi.

Eski CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker hakkında 2018 yılında yıkım kararı verilen okul binasına asılı Türk bayrağı ve Atatürk posterini alıp dönemin  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın makam odasına randevu almadan bıraktığı için “iş yeri dokunulmazlığının ihlal” suçlamasıyla açılan davanın duruşması Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nden talimatla ifade veren Göker, Türk Bayrağı’nın ve Atatürk posterinin yıkıntılar içinde olduğuna dair vatandaşlardan gelen serzenişler üzerine Türk Bayrağı ve Atatürk posterini alarak İl Milli Eğitim Müdürü’ne götürdüğünü belirtti. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

"TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM DİYEN HERKESİN BOYNUNUN BORCUDUR"

Duruşma çıkışında açıklama yapan Mehmet Göker, şunları söyledi:

"2018 yılında Gazi İlkokulu’nun yıkımı sırasında Atatürk posterini ve Türk Bayrağı’nı ardiyeleri kapatmak için kullandılar. Bunları alıp hassasiyetimi göstermek üzere Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın odasına gitmiştim. Bundan dolayı Mahmut Bey şikayetçi olmuş, hakkını gasp ettiğim şeklinde. İfademizi verdik. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Kaldı ki o dönemde ben Burdur milletvekiliydim. Türk bayrağını ve ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmak Türk milliyetçisiyim diyen herkesin boynunun borcudur. Biz de bu görevimizi yerine getirmiş olduk."

 

Kaynak: anka