Hatay'da Ölü Deniz Fay Zonu İnceleniyor: 6 Şubat'ta Zorlanmış Hatay'da Ölü Deniz Fay Zonu İnceleniyor: 6 Şubat'ta Zorlanmış

Hatay/ Samandağ’da belde belediyesiyken Hatay’ın Büyükşehir olmasından sonra mahalle statüsüne geçen başta Mızraklı Mahallesi olmak üzere birçok mahalle el atılmayan altyapı nedeniyle mağduriyet yaşıyor.
Depremden önce de hizmet alamamaktan yakına Mızraklı Mahallesi sakinleri özellikle kanalizasyon olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. 
Şubat depremleriyle büyük bir yıkım yaşayan mahalleli depremden sonra yaşama tutunmak için büyük gayret gösterirken, kanalizasyonsuz mahallede taşan foseptikler nedeniyle zor durumda kalıyor. 
Muhatap bulamamaktan şikayetçi olan Mahalle sakinleri taşan foseptiklerin yola oradan da kanala kadar akarak mahalleyi kokudan ve sinekten geçilemeyecek hale getirdiğini ifade ediyor.
Hatay Büyükşehir’e bağlı HatSu’yu defalarca aradıklarını, Mahalle Muhtarı, Samandağ Belediyesi ve hatta Fen işlerine bile haber verdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Mevlüt Aslan “Hepsi boş çözüm yok, biz bu pisliğin içinde kokudan duramıyoruz.” dedi.
Görüştüğümüz bir başka vatandaş ise kendisinin sorun için dün yine HatSu’yu aradığını ifade etti. 
Depremden sonra defalarca hem fosseptiklerin çekilmesi hem de mahalle içinden geçem kanalın açılması için talepte bulunduklarını belirten mahalle sakinleri yetkili kurumları göreve davet ediyor.
Mahallemizde olmayan sıkıntı yok diyen mahalle sakinleri “İçme suyumuz yok, altyapımız yok, semt pazarımız, çocuk parkımız yok, internet şebekemiz yok. Her zaman Mızraklı halkı üvey evlat. Vatandaş olarak devlete vergi verelim, belediyeye emlak ödeyelim ama hizmete gelince yıllarca bekleyelim. Tamam hiçbir sorunu çözmüyorsunuz bizi görmüyor duymuyorsunuz. Bari bir işimizi halledin. Aradığımızda Hatsu aradığımızda bizi ciddiye alıp bir zahmet gelsin fosseptikleri ve kanalları temizlesin.” dedi.
Foseptik taşacak korkusuyla banyo yapmaktan korkar hale geldiklerini belirten bir başka mahalleli “Defalarca arıyoruz telefonlara cevap veren olmuyor, Biz bu pislik içinde nasıl yaşayacağız. Koku bütün mahalleyi sarmış durumda. Hatsu’yu Mızraklı’da bir an önce göreve davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları