Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Hatay İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Nihat Özen, görevine başladı.
Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görev değişimi gerçekleşti. 18 Eylül 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 2026/316 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında Hatay İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Nihat Özen, görevini devralarak yeni görevine başladı.
Aynı karar kapsamında önceki Hatay İl Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz’ın ise Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildiği belirtildi.
ÖZEN’İN EMNİYET TEŞKİLATINDAKİ KARİYERİ
1971 yılında Ankara’nın Bala ilçesinde doğan Nihat Özen, 1994 yılında Polis Akademisi’nden mezun olarak emniyet teşkilatında görev yapmaya başladı.
Meslek hayatı boyunca İzmir, Malatya, Sinop, Siirt ve Ağrı’nın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görev yapan Özen, 2017-2019 yılları arasında Siirt İl Emniyet Müdürü, 2019-2023 yılları arasında ise Ağrı İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.
Özen, 2023 yılında geçici olarak Samsun İl Emniyet Müdürlüğü görevini de üstlenirken, son olarak Polis Başmüfettişi olarak görev yapıyordu.
VALİ MASATLI’DAN ÖZEN’E “HOŞ GELDİNİZ” KABULÜ
Görevine başlayan Hatay İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından makamında kabul edildi.
Kabulde Hatay’ın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar ile kentte yürütülen güvenlik hizmetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Vali Masatlı, İl Emniyet Müdürü Özen’e yeni görevinde başarılar diledi.
