GÜNDEM

Kayseri Pınarbaşı’nda oy verme işlemleri tamamlandı, oy sayımına geçildi

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yerel seçimleri yenileme kararı aldığı ilçelerden Kayseri Pınarbaşı'nda oy verme işlemleri saat 17.00 itibarıyla sona erdi. İlçede oy sayımına başladı.

HABER: KADİR DEVİR   KAMERA: ONUR BİNGÖL

(KAYSERİ) - Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yerel seçimleri yenileme kararı aldığı ilçelerden Kayseri Pınarbaşı'nda oy verme işlemleri diğer yerlerde olduğu gibi saat 17.00 itibarıyla sona erdi ve oy sayımına geçildi.  

YSK tarafından seçimlerin yenilenmesi kararı alınan Pınarbaşı ilçesinde 141 sandık kuruldu. Seçmenler, okullara sabah erken saatlerden itibaren gelerek oylarını kullanmaya başladı.

Pınarbaşı ilçesinde seçim nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 1600 polisin görev aldığı seçim için Kayseri'den de ekipler sevk edildi. Bazı okullarda yaşanan tartışmalar dışında, emniyete, şu ana kadar herhangi bir olay bildirilmedi.

İlçede, oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından okullarda oy sayımına geçildi. Sayımın ardından oy torbaları, düzenlenen tutanaklarla birlikte ilçe seçim kuruluna teslim edilecek. 

Güvenlik önlemleri artırıldı

Öte yandan sandıkların kapanmasına kısa süre kala, ilçeye minibüs ve otobüslerle kolluk güçleri takviyesi yapıldı. Polisler, adliye binası ve çevresine konuşlandırıldı.