Eğitim Sen Samandağ Şube Yöneticileri yaptıkları basın açıklamasında yeni eğitim öğretim yılının yine sorunlarla başladığını ifade etti.
Eğitim Sen Şube Yönetimi okulların açıldığı ilk gün Çanakoluk ve Ataköy ilk – ortaokullarına yaptıkları ziyaretler sonrasında değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı. Yapılan Basın açıklamasında “Merkezi düzeyde gerek öngörüsüzlüğün gerekse önemsememenin kaçınılmaz bir sonucu olarak ve öve öve bitiremedikleri 21 y.y. Maarif modelinin daha şimdiden içini boşaltan bir akıl almaz tutumla 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı birikmiş sorunlarla başladı. Kesilen bir günlük öğün, mücbir sebebin deprem bölgesinde nedensiz kaldırılması sonucu ücretsiz taşımanın 6000’den 1200’e düşürülmesi, üç ay boyunca ve depremden bu yana iki yıla yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen hasarlı okul binalarının okulların açıldığı gün güçlendirme kapsamına alınması, bundan kaynaklı okul birleştirmeler, depremzede öğretmene norm kadro keyfiliği üzerinden resen atama tehdidi, işgal edilen okullar ve deprem kaynaklı nice sorun. Ekonomik olarak yaşanan ciddi sorunlar cabası. Bugün bu vesileler ile sabahtan okul ziyaretlerimize başladık. İlk ziyaretimiz şu an bahçesinde öğrenciler ve konteynırda ders görürken hemen bitişikte güçlendirmesi yapılan Çanakoluk Huzurlu ilk-ortaokuluna oldu. İdareciler sorunları aşmakta zorlanıyor, öğretmenler ve veliler tedirgin. Konuyu tez elden ilçe ile görüştük. Güçlendirmenin iki ay içinde sona ereceği, yıkım işinin bir hafta içinde sonlanacağı ve beton dökme işinin hafta sonuna alınabileceği bilgisi paylaşıldı. Güvenlik açısından değerlendirme için bu Cuma günü birlikte okula bir ziyaretimiz olacak. Gelişmelerden haberdar edeceğiz. Konu ile ilgili olarak Çanaokoluk Huzurlu muhtarı ile de bir görüşmemiz oldu. Gerektiğinde okul aile birliği ile de bir görüşmemiz olacak. Diğer bir ziyaretimiz Ataköy ilkortaokuluna oldu. Tüm olumsuzluklara rağmen eğitim emekçilerinin yüzünde ilk günün tebessümünü görmek fazlasıyla umut verici ve sevindirici. Okul ziyaretlerimiz kesintisiz devam edecek. Değişik okullardan bizlere yansıyan ve idarecilerin rahatlıkla çözebileceği bizce yapay sorunlarla zaman kaybetme lüksümüz yok. Bu nedenle bu minvalde bizlere haklı olarak eğitim emekçisinin yansıttığı sorunlara yönelik gerek ilgili idareye gerekse üyemiz olsun olmasın eğitim emekçisine kendilerinin çözmesi yönünde, kendilerini aşan ve keyfilik veya mobbing olarak nitelenen durumlara maruz kaldıklarında ise doğrudan müdahil olacağımız ifade eden çağrılarımız oldu, olacak. Taleplerimizi yinelemekte fayda görüyoruz. *Güçlendirme süreçlerine hız verilmesi için gereken çaba sarf edilsin *Öğrencilere bir öğün yemek tekrar hayata geçirilsin *İşgal edilmiş okul binaları asıl sahibi olan öğrencilere bir an önce devredilsin *Taşımalı sistem kapsamında ve öğrenci sayımızın da arttığı hesaba katılarak sayı azaltılacağına tam tersi arttırılsın *Hizmetli alımı için milli eğitim bir an önce alım takvimini açıklasın ya da iş-kur üzerinden alımın önüne engel konmasın *Okulların asli unsurları öğrenci ve öğretmenlerdir.
BAŞTA BİZ SENDİKACILAR OLMAK ÜZERE HER KADEMEDEKİ İDARECİLER tüm icraatlarında bunu gözetmek zorundadır. Bunu gözetmemekten kaynaklı çıkacak her sorun bizce yapay sorundur ve bunca sorunumuz var iken buna tahammülümüz yoktur. Bizler bu konuda işyeri barışının korunması ve işyeri sorunlarının el birliği ile çözümü noktasında gereken uzlaşı ve sorun çözme iradesini her zaman gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Aynısını bekleriz. İlgililere ve Halkımız, üye ve dostlarımıza saygılarımızla.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları