Yerel

Kokudan Durulmuyor, Sivrisinekten Geçilmiyor

Hatay / Samandağ Cumhuriyet Mahallesi eski İngiliz Okulu yakınında bulunan köprünün hemen yanında rögar kapağından haftalardır dere yatağına atık su akıyor. 
Okul bölgesine yakın bir noktada bulunan tıkanmış kanalizasyon nedeniyle rögar kapağından taşan atık su oluk oluk önce yol kenarına ardından da dere içerisine akıyor. 
Araçların geçişi sırasında köprüyü yaya olarak kullananlar ister istemez bu pis su içerisine basıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte havaya yayılan kötü koku bir tarafa, dereye karışmasıyla birlikte daha uzak noktalara taşınıyor.
Depremden önce de temizliği ihmal edilen ve sinek üreme alanı haline gelen dere, şimdi de içine karışan kanalizasyonla birlikte çevrede oturan vatandaşlar için adeta kabusa dönmüş durumda.
Tıkanan ve dereye akan kanalizasyonla ilgili bilgi verdiklerini belirten vatandaşlar herhangi bir çözüm üretilmediğini ifade ediyor.
Zaten seçim dönemine denk geldiğinden olsa gerek kanalizasyon ve dere yataklarında vektörle mücadele zamanı kaçırıldı. Şimdi de aniden ısınan havayla birlikte artan sivrisinekler nedeniyle vatandaşın hayatı daha da çekilmez hal aldı.
Dereye yakın bölgede oturan vatandaşlar, durumu defalarca yetkili kurumlara aktardıklarını ama hala bir sonuç alamadıklarını belirttiler.
Mahalle sakinleri gündüz devam eden yıkım çalışmaları nedeniyle tozdan ve iğrenç kokudan dolayı kapı pencere açamadıklarından dert yakınıyor.
Vatandaşlar, özellikle rüzgarın yönü değiştiğinde kokudan duramadıklarını belirterek “Kanalizasyon dereye akıyor. Dere zaten temizlenmediği için sivrisinek yuvasıydı, şimdi de kanalizasyon içine akınca daha da berbat hale geldi. Derede üreyen sivrisinekler, bizi hastanelik ediyor. Vatandaş olarak taleplerimizin ertelenmesinden sıkıldık, depremden ölmedik hastalıktan öleceğiz. Yetkililerden bir an önce bu duruma çare bulmasını bekliyoruz.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı