(MANİSA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlık alışverişini yaptığı canlı hayvan satış noktalarında ilaçlama çalışmalarını, mezbahalarda ise hijyen çalışmalarını tamamladı. 

Vatandaşların sağlıklı bir bayram geçirmesi için çalışmalarını yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, canlı hayvan satış noktalarında ilaçlama çalışmalarını, Canlı Hayvan Borsası içinde yer alan merkez mezbahada ise hijyen çalışmalarını tamamladı. Halk sağlığının korunması için çalışmalarını yürüten ekipler, karasinek ipi ve tuzaklarını asarken; Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de uçkun uygulaması yürüttü.

Çalışmaları, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Veteriner İşleri Şube Müdürü İsmail Çam ve Haşere ile Mücadele Şube Müdürü Uğur Dilik yerinde takip etti. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’den şehitlik ziyareti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’den şehitlik ziyareti

Büyükşehir’den kurban bağış kampanyası

Kurban Bayramı dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere kurban bağış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında vatandaşlar kurbanlıklarını Canlı Hayvan Borsası içinde yer alan merkez mezbahada ücretsiz şekilde kestirdikten sonra kurban etlerini mezbahaya bırakabilecek. Kurbanlıklar soğuk hava aracı ile Aşevi’ne taşınarak Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 

Kaynak: anka