“Kadın Hastalıklarında Erken Tanı Hayat Kurtarıyor” “Kadın Hastalıklarında Erken Tanı Hayat Kurtarıyor”

Eğitim Sen İskenderun Şubesi grevdeki Yolbulan ve Befesa işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. 
Eğitim emekçileri grevdeki işçilerin mücadelesinin yanında olduklarını vurguladı. 
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bulunan Yolbulan Metal fabrikasında örgütlü Özçelik-İş üyesi işçilerin tıkanan TİS sürecinin ardından çıktıkları grev 91 gündür devam ediyor. Fabrika önünde kurulu çadırda direnişlerine devam eden işçileri ise Eğitim Sen İskenderun Şubesi ziyaret etti. 
İşçilerle bir araya gelen eğitim emekçilerine Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör sürece ilişkin bilgi verdi. Güngör, “Mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Biz en az 30 bin TL ücret istiyoruz. Ama işveren bu zamana kadar bu ücrete yanaşmadı. Bu süreç içinde STK’lar, belediye başkanları, iş insanları elinden gelen katkıyı sundular, sunmaya da devam ediyorlar. Eğitim Sen’e de bir kez daha teşekkür ediyorum. Yemek destekleri için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
“OMUZ OMUZA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal ise yaptığı konuşmada, “Ne yazık ki hem ulusal basında hem yerel basında işçilerin eylemi Dilan Polatlar kadar yer bulmuyor. Biz bundan önce olduğu gibi bugün de sermayeye karşı emeği, ezenlere karşı ezilenleri, demokrasinin hak hukuk adalet mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Eğitim Sen olarak, grevdeki işi kardeşlerimizle omuz omuza olmaya devam edeceğiz” dedi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları