"Bazı Kentler Yıkılmaz" Belgeseli  Antakya’nın Medeniyet Mirasını Hatırlatacak "Bazı Kentler Yıkılmaz" Belgeseli Antakya’nın Medeniyet Mirasını Hatırlatacak

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu, Samandağ'da kurulan beton santralinin kapasite artışını soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.  
Hatay Milletvekili Mullaoğlu, Samandağ İlçesi Atatürk Mahallesi’nde yer alan 822 Ada 73 Parsel no’lu arazide kurulması planlanan beton santrali kapasite artışına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından verilen “ÇED gerekli değil” kararını TBMM gündemine taşıyarak soru önergesi verdi.
Santralin kurulacağı alanın 1/1000 ölçekli imar planında konut alanı olarak gösterildiğini belirten Servet Mullaoğlu, aynı zamanda bu bölgenin yerleşim yerlerine çok yakın olduğunu, Asi Nehri'ni kirleteceğini ve santralin insan sağlığı ile çevreye zarar vereceğini vurguladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yazılı soru önergesi sunan Mullaoğlu, deprem bölgelerinde beton santrallerine ihtiyaç duyulduğunu, ancak verilecek izinlerde çevre, doğa, insan sağlığı ve yaşam alanlarının korunmasının öncelikli olması gerektiğini ifade etti. Mullaoğlu, ilgili kamu kurumlarının görüşü alınmadan verilen “ÇED gerekli değildir” kararının yeniden değerlendirilmesini ve santral için daha uygun bir alanın belirlenmesi gerektiğini belirterek, sorunun çözümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerine çağrıda bulundu.
Foto-Haber: Haber Merkezi
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları