Yerel

Samandağ İçin Biraraya Gelemeyenler Çıkarları Söz Konusu Olunca Yan Yana Geldi

Samandağ’ın depremden önce var olan ve depremden sonra da, daha da artan sorunlarını ilçede yaşayan tüm vatandaşlar bilir.
Samandağ’ın birçok sorunun Büyükşehir ve Samandağ Belediyesi çözüm merkezi olması gerekirken sorunlar “uhde” ve “yetkili belediye” tartışmaları arasında çözümsüz kaldı.
  İlçemizin su, kanalizasyon, yol, çöp, mezarlık gibi günümüzde söylemeye bile utandığımız sorunlarının çözümünü isteyen ve Samandağ Belediyesinin kapısını çalan vatandaşın duymaya alıştığı “benim uhdemde değil” ve “telefonlarıma çıkılmıyorlar” deyip yeri gelip kameralar önünde HBB çalışanlarıyla ve hatta birim müdürleriyle tartışan Samandağ Belediye başkanı ilçenin alamadığı hizmetlerin sorumluluğunu HBB Başkanına atıyordu.
Samandağ Halkının büyük bir oy oranıyla seçtiği belediye başkanları seçildikleri günden bu güne yarattıkları gergin ve çatışmalı ortamın bedelini yine Samandağ halkına ödetti. 
Samandağ halkının oylarıyla seçilip hizmet istemeye ve ya vermeye yüksünenler yaratılan çatışma ortamından beslenerek haklı olduğunu düşünüp halkı hizmetsizliğe mahkum etti.
Fakat gelinen son noktada Samandağ halkının hizmet alması için bir araya gelmeyen (bazı zamanlar bir araya gelmelerin saymazsak) Sayın belediye başkanları her ne hikmetse il kongresinde bir araya geldi.
Burnundan kıl aldırmayan belediye başkanları Samandağ’ın sorunları için yaşadığımız deprem felaketi sonrası dahi bir araya gelemezken ne oldu da, nasıl oldu da bir araya geldi?
Kendi çıkarlarınız söz konusu olduğunda yan yana durabiliyordunuz madem bu güne kadar bu halkın çıkarı için bir araya gelip neden Samandağ’a hizmet etmediniz?
Yerel seçimler yaklaşırken yeniden aday olma planları yapıp aynı ittifak içinde yer alabilenlerin vermedikleri hizmetlere elbette bu halkın da sandıkta verecek cevabı olacaktır.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı