“Yaşam Alanlarında “Beton Santrali” İstemiyoruz” “Yaşam Alanlarında “Beton Santrali” İstemiyoruz”

Hatay/ Samandağ’da yetişen ve halk arasında yerli olarak adlandırılan karpuz tüketiciyle buluştu.
Samandağ sahiline yakın yerde yaklaşık 40 yıldır karpuz üreticiliği yapan ilçemiz üreticilerinden Serdal Özdemir, Samandağ’da yetişen karpuzun çok farklı tadı ve lezzeti olduğunu ifade etti.
Özdemir, fidesini de kendisinin yetiştirdiğini belirterek “Karpuzu genelde sahile yakın kumlu toprakta ekiyorum. Bu yıl yaklaşık olarak 50 dönüm ektim. Şimdi de hasadına başladık.               Samandağ karpuzunun en belirgin özelliği kabuğunun ince ve parlak olmasıdır. Samandağ’ın havası, toprağı ve suyundan beslenen karpuzumuzu açıkta yetiştiriyoruz. Samandağ karpuzunun kendine özgü lezzeti ve tadı vardır.
Deprem sonrası herkes gibi bizler de zor günler geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz ama Samandağ’ı terk etmeyi hiç düşünmedik. Baba mesleğimizi sürdürerek ayakta durmaya ve üreterek Samandağ’a katkı sunmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla tarladan kopardığım karpuzları Atatürk Caddesi Eski Kız Meslek Lisesi arkasında Nehir oto yanında bulunan tezgahımızda satışa sunuyorum. Samandağ halkımızın yerli karpuzumuza ilgi göstereceğine ve üreticisine sahip çıkacağına inanıyorum. Halkımızı tezgahımıza bekliyoruz. “ dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları