00:32 GÜNDEM

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN ücretsiz olacak.

00:15 GÜNDEM

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin konuştu, tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyeceklerini vurguladı. Dervişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasının mümkün hâle gelebileceği bir düzenlemeyi revizyon diye metnin içerisine taşımak, bu yolda yapılan işler ve öne atılan adımlara biz parti olarak sıcak bakamayız” dedi.

7 saat önce GÜNDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Tahir Elçi Davası’nda sanık üç polis hakkında beraat istemesine tepki gösterdi. Gökçen, “Bu olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve tüm sorumluların açığa çıkması, bu sorumluların hepsinin yargı önünde hesap vermesi gerekir” dedi.

7 saat önce GÜNDEM

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrı yaptı. CHP İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs saat 10.00’da Saraçhane’de buluşarak Taksim’e yürüyecek.  

7 saat önce GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanı Ayfer Koçak ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti.

8 saat önce GÜNDEM

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “Taksim Meydanı, hak arayan herkesin istediğinde çıkıp hakkını aradığı bir yer ve AKP de hak arayanların can güvenliğini sağlamak zorunda olan bir iktidar. Ama nasıl? Polisle, jandarmayla, TOMA’yla, demokratik hakkını kullananlara kuvvet kullanarak değil; toplantı ve gösteri hakkını kullanan topluluklara, Taksim Meydanı’nı elverişli hale getirerek. 31 Mart yerel seçimlerinin birinci partisi olarak açık çağrımızdır: Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi, ‘Emekçilerin elini havada bırakmayın. Taksim Meydanı’nı 1 Mayıs’a açmaktan korkmayın’” dedi.

8 saat önce GÜNDEM

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı Temas Grubu ve bazı batılı ülkelerin iştirak ettiği Filistin konulu toplantıya katıldı.

9 saat önce GÜNDEM

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir’in resmi davetlisi olarak Pakistan’a gitti.

9 saat önce GÜNDEM

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Parlamento Muhabirleri Derneği'nin kuruluşunun 60'ncı yılı kutlandı. PMD Başkanı Kemal Aktaş, "Demokrasi, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü noktasında Parlamento Muhabirleri Derneği kurulduğu günden bu yana her zaman mücadele içerisinde oldu" dedi.

9 saat önce GÜNDEM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 92. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul toplantısı, yarın saat 14.00’te yapılacak.