Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN), Gezi Parkı direnişinin 11. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.                                   
TÖB-SEN Yönetim Kurulu yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:
2013'te İstanbul'daki Gezi Parkı'na Topçu Kışlası'nı yeniden yapmak için başlayan inşaat çalışmalarını protesto etmek amacıyla düzenlenen ve daha sonra Türkiye'nin birçok noktasına yayılan eylemlerin 11. yıldönümü.
Gezi olayları sırasında Mehmet İstif, Abdullah Cömert, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği’nin açıklamasına göre, tazyikli su, yakın mesafeden biber gazı atışları ve plastik mermiden dolayı 7478 kişi yaralandı.

Yıldırım Kara: 19 aydır internet bağlantı sorunları çözülemedi! Yıldırım Kara: 19 aydır internet bağlantı sorunları çözülemedi!

Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş ölçüde geniş halk kesimlerini seferber eden direnişinin yarattığı ve hepimize yaşattığı değerler uğruna yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Mehmet İstif, Medeni Yıldırım ve Hasan Ferit Gedik direnişin 11. yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz.
Türkiye’nin demokrasi mücadelesi tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş kitlesellik ve yaygınlıkta yaşanan ve 5 milyona yakın insanın aktif olarak katıldığı Gezi Direnişi’nin aradan geçen 11 yıla rağmen hatırlanmakta ve hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır.
Gezi Direnişi’ nin 11. yılını geride bıraktığımız bu günlerde, meydanlarda korku duvarını aşarak, birbiriyle dayanışma içinde direnmenin ve kazanmanın tadına varmış olan, bu uğurda evlatlarını yitiren Türkiye halklarının demokrasi, barış ve kardeşlik taleplerindeki ısrarı ve mücadelesini kesintisiz bir şekilde kararlılıkla sürdürmekten başka çıkar yol görünmemektedir.
TÖB SEN olarak Gezi Direnişi’nin 11.yılını selamlıyoruz.”
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları