“2. Kez Güçlendirme Değil; Yeni Okul İstiyoruz” “2. Kez Güçlendirme Değil; Yeni Okul İstiyoruz”

Hatay/Samandağ’da Üniversite Kitap Cafe ve Birleşmiş Eller Derneği iş birliğiyle, Türkiye Satranç Federasyonu onaylı ödüllü satranç turnuvasında başarılı sporculara ödülleri takdim edildi.                
20- 21 Temmuz tarihlerinde Üniversite Kitap Cafe’de gerçekleştirilen turnuvada en yüksek UKD puanına sahip Türkiye’nin dört bir yanından turnuvaya katılan 60 sporcu ter döktü.
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz’ın da katıldığı ödül töreninde başarılı sporculara ödülleri takdim edildi.
Üniversite Kitap Cafe kurucularından Sedat Hoca, törende yaptığı konuşmada, sadece bu turnuvanın düzenlenmesinde değil, depremden bugüne kadar Samandağ’ da  öğrencilerini yalnız bırakmayan her türlü desteği sağlayan Birleşmiş Eller Derneği’ne ve onursal başkanı olan Andaç Özalp’a teşekkür etti. Sedat Hoca konuşmasının devamında; depremin yaralarını sarıp ayağa kalkmış, sosyal, kültürel doyuma ulaşmış bir Samandağ inşa edene kadar çabalarının devam edeceğini belirtti. 
Üniversite Kitap Cafe kurucularından Hoca, ödül töreninde yaptığı konuşmasının tamamında şu ifadelere yer verdi:
Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Üniversite Kitap Cafe Satranç Turnuvası ödül törenine, hoş geldiniz. Sadece bu turnuvanın düzenlenmesinde değil, depremden bugüne kadar Samandağ öğrencilerini yalnız bırakmayan her türlü desteği sağlayan Birleşmiş Ellerde Derneği’ne ve Onursal Başkanı olan Andaç Özalp’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Aynı zamanda; Hatay satranç il temsilcisi Bedrettin Günay ve değerli hakemlerimize, turnuvamıza katılan birbirinden değerli sporcularımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 
Üniversite Kitap Cafe’nin kuruluş amacı; Samandağ gençlerini, akademik, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle buluşturarak, onların daha başarılı ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkı sunmaktır. 
Depremin yaralarını sarıp ayağa kalkmış, sosyal, kültürel doyuma ulaşmış bir zaman da inşa edene kadar çabalarımız devam edecektir. Üniversite Kitap Cafe ailesi olarak hepinize teşekkür ederiz.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Kadınlar Kategorisinde; Seda Cemali 1., Güneş Boğday 2., Polen Nural 3. oldu.
Turnuvada açık kategoride yapılan müsabakalar sonunda Özgür Deniz Hasırcı 1., Mehmet Hamurcu 2., Barış Perçin 3. oldu.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları