Canlı Yayında Depremzede Çocukların Eğitimi İçin Destek Toplanacak Canlı Yayında Depremzede Çocukların Eğitimi İçin Destek Toplanacak

İlçemiz Avukatlarından, 2024 yerel seçimlerinde CHP Belediye Başkan Adayı Süleyman Bedir Abacı, hükümetin Samandağ sahildeki yıkım kararına tepki gösterdi.
Avukat Süleyman Bedir Abacı, hükümetin almış olduğu yıkım kararına ilişkin “AKP yine şaşırtmadı” dedi.
Av. Süleyman Bedir Abacı, Cumhurbaşkanının talimatına da atıfta bulunarak “hizmete gerçekten de Samandağ’dan başladı!” başlığıyla yaptığı paylaşımda, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra sosyal medya hesaplarından Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan AKP’lilerin dillerinden düşürmediği “Cumhurbaşkanın talimatlarıyla hizmete Samandağ'dan başlayacağız.” sözü AKP’lilerin her zamanki ayrımcı, ötekileştirici ve bizleri yok sayan bir noktada vücut bulduğu tekrar görülmüştür. Depremin üzerinden 18 ay gibi uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen kalıcı konut sorununa çare üretemeyen hükümet, depremde evleri yıkılmış, barınacak yerleri olmayan, barınma sorununa kendi imkanlarıyla çare bulmaya çalışmış depremzede vatandaşların başlarını sokacağı evlerini, kıyı kenar çizgisinde kaldığı gerekçesiyle yıkma kararı almıştır. Hükümet, almış olduğu yıkım kararını depremzede vatandaşa bildirme işini de seçildiği günden bugüne kadar hükümetin stepnesi gibi davranan sosyalist başkana vermiştir.” ifadelerine yer verdi.
 Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları