Eğitim-İş Hatay:  Eğitimde Tasarruf Olmaz Eğitim-İş Hatay: Eğitimde Tasarruf Olmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Hatay/Samandağ’da Çarşı Merkezine gelerek esnafları ziyaret etti. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Bulut, “Geçtiğimiz günlerde Samandağ ziyaretinde Sayın Bakanımız Murat Kurum da söyledi, şimdi biz de söylüyoruz bu bölgemizde rezerv alan uygulamasını kaldırdık.” dedi.                               Bakan Yardımcısı Bulut’a ziyareti sırasında İlçe Kaymakamı Emre Dündar, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay ve Çevre Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Bulut’un etrafını saran esnaf ve vatandaşlar sorunlarını aktararak çözüm talep etti.
Vatandaşların sorularını tek tek dinleyen Bakan Yardımcısı Bulut, çarşı merkezindeki rezerv alanın kaldırıldığını vurgulayarak “Biz burada aktif bir şekilde çalışan ve canlı bir alan gördük bu noktada daha önce burada ilan edilen rezerv alanla ilgili Sayın Bakanımız Murat Kurum’un da ifade ettiği gibi rezerv alan uygulamasını kaldırdık. Burada hak sahipleri kendileri talep ederse, buranın daha güzel yapılmasını isterse biz devlet olarak her zaman hazırız.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, gazetemizin TOKİ ile alakalı sorusu üzerine “Bu görüntüler kamuoyuna yansımadan önce bizim arkadaşlar bunu tespit etmişler ve burada bir katı komple yıkmak suretiyle burası aslında yeniden usulüne uygun, tekniğe uygun olarak tekrar imalat gerçekleştirildi.” dedi.
Vatandaşın müsterih olmasını söyleyen Bakan Yardımcısı Bulut “Biz zaten bu denetimleri sürekli sahada yapıyoruz ve bizim prensibimiz kalıp söküldüğü anda tespitleri yapıp tespitler kabul edilebilir bir segregasyonun dışında bu görüntülerdeki gibi bir boşluk haline gelmişse orada ki sıkıştırma yapılmamış demektir. Bu teknik olarak doğru bir şey değildir. Dolayısıyla bunu yıkın diyoruz ve yeniden yapın diyoruz.” dedi.
BULUT: YÜKLENİCİYE İHTARIMIZI ÇEKTİK
TOKİ’nin on bir ilde toplamda 180 bine yakın konutu testten geçti belirterek “Vatandaşımız müsterih olsun biz onun gereğini yaptık. Önümüzdeki süreçte böyle imalat hataları olmasın diye yüklenici firmaya da ihtarımızı çektik. Çünkü bunun tekrarlanması durumunda zaten dediğim gibi biz yine bir kalıp sökümünde zaten biz bunu görürüz. Dolayısıyla işi feshetmeye kadar gidebiliriz.” dedi.
Vatandaşın TOKİ Konut inşaat alanında bağımsız denetçilerin denetlemesi talebi olduğunu aktardığımız sorumuza Bakan Yardımcısı Bulut “TOKİ’nin bir müşavir tarafından denetleme, bir de merkezden denetlemesi söz konusu. Bağımsız denetçiler noktasında bizden daha fazla bir katkı sağlayabilme durumları söz konusu değil. Zaten ben onu izah etmeye çalıştım. Bugüne kadar TOKİ binaları ile ilgili hiçbir yerde yapısal bir problem meydana gelmedi. Bizim yapı denetim kısmımız bu konuda çok hassas bir şekilde davranıyor.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları