Canlı Yayında Depremzede Çocukların Eğitimi İçin Destek Toplanacak Canlı Yayında Depremzede Çocukların Eğitimi İçin Destek Toplanacak

Hatay Valiliği tarafından Meydan sahilinden- Kapısuyu sahiline kadar olan bölgede 184 yapının yıkılması için karar alındığını öğrenen depremzedeler duruma tepki gösterdi.
Samandağ Belediyesi tarafından sahil şeridinde yapıları yıkılacak 184 vatandaşa bilgi verdi. 
  Edindiğimiz bilgiye göre Hatay Valiliği tarafında Samandağ Belediyesine 184 yapının koordinatlarının verildiği bir yazı gönderildiği ve hiçbir bahaneye yer bırakılmayacak şekilde yıkılması konusunda talimat verildiği bildirildi. 
Ayrıca ilçemiz genelinde her türlü kaçak, ruhsatsız yapıların yıkılması için Vali imzasıyla tebligatın Belediyeye ulaştığı, yapılan bütün izinsiz yapılan yapıların mühürleneceği kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi kararı alındığı öğrenildi.
Belirtilen alan içerisinde kalan evlerinin yıkılacağını öğrenen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan yapı sahipleri duruma tepki göstererek taleplerini ifade etti. Bir vatandaş “Bizler halk olarak devletimizin en çok yanımızda olması gereken bu zamanda sığındığımız yapıları yıkmak için girişimde bulunmasını hiç adil bulmuyoruz. Bu hiç adil bir olay değil bence. Bizler bu yapılarda birçok aile bir arada yaşamaya çalışıyoruz. Depremde ölmedik ama her gün ölümden beterini yaşıyoruz. Kaldığımız yapılar bile enkaz içinde. Sağlığımız tozdan, topraktan iyice bozuldu. Ruh halini zaten çok kötü. Bizlere yani biz de depremzedelere yasalar dışında bile ayrıcalık tanınması gerekiyor.  Çünkü biz normal şartlarda yaşamıyoruz. Hiç olmazsa barınacak yerlerimizin hazırlanması ve taşınması için bir süre tanınması gerekiyor.
Devlet bizim, bayrak bizim, biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatlarıyız. Rica ediyoruz, bize dokunmayın, çoluk çocuğumuzla, torunlarımızla, anne ve babamızla bizi sokağa atmayın. Süre tanıyın. Her şey bir yoluna girsin el ele verip her şeyi hep beraber düzeltmeye biz de hazırız. Bizim derdimiz devlete baş kaldırmak değil, hayatımızı idame ettirebilmektir. Devletimizin bize yardım eli uzatmasını beklerken, bu yıkım kararını tekrar gözden geçirilmesini saygıyla rica ediyoruz.” dedi.
Bir başka depremzede vatandaş “Burada toplanan insanlar ve hatta Hatay’ın hepsi depremzededir. Burada insanların üzerinden deprem geçti. 6 Şubat asrın felaketi. İnsanlar hasbelkader başını sokacak, dışarıda kalmamak için dışarıda yatmamak için sığınacak bir evleri var, başını sokacakları bir çatıları var. Bu çatıların, bu evlerin yıkılmamasını istiyoruz. Depremden sonra ikinci bir deprem yaşatılmamasını, vatandaşın evlerinin yerinde kalmasını istiyoruz. Belli bir süre tanınsın, konut sorunu çözülsün ondan sonra bunlar tekrar düşünülür.” dedi.
Başka bir vatandaş ise, “Evlerimiz yıkılacak niye? Ben o evimi kan kustum yaptım. Arkadaşlarımızın, komşularımızın evleri niye yıkılsın? Öyle bir deprem yaşadık ki hayatta beş bin sene evvel böyle bir deprem olmuştur. Antakya ve tüm civarındaki yerler yerle bir oldu. Bu depremden sonra insanlar kan ağlıyor. Para yok, ev yapabilme durumları yok. Bu yok olunca hala niye üzerimize geliyorlar? Yazık değil mi? Biz Müslümanız. Müslümanlar birbirini anlamalı. Hayır yaparlar. Bu hayırdır yazık. Hükümete karşı değiliz. Talep ediyoruz evlerimize yuvamıza dokunmasın. Yuvamızı yıkarsa ben nerede kalacağım sokakta kalacağım. Herkes sokakta kalacak. Yazıktır yapılmaması lazım.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları