Göz Bozukluklarının Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar Göz Bozukluklarının Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar

Hatay/ Samandağ’da özellikle deprem sonrası kötü günler yaşayan çiftçilerin canını şimdi de verilmeyen suyun faturası sıktı.
6 ve 20 Şubat depremleri sonrası hasar gören, DSİ tarafından aylarca sulama kanalları ve pompaları onarılmayıp su verilmediği için tarlasını sulayamayan Samandağlı çiftçinin ürünü dalında kuruma noktasına gelmişti. 
Depremlerle yerle bir Samandağ’da inatla üretmeye ve var olmaya çalışan depremzede üreticiler   son bir yılda daha da artarak kendisini hissettiren ekonomik kriz ve artan girdi maliyetleri yüzünden dalında kalan mandalinanın dalında çürüyerek emeklerinin heba oluşunu izlemişti.
Buna rağmen ayakta durmak ve Samandağ’da ekonominin bel kemiği olan tarımsal üretimi canlı tutmak için çabalayan depremzede çiftçi şimdi de DSİ’nin vermediği suyun ücretini talep etmesiyle karşı karşıya kaldı.
DSİ’nin geçtiğimiz yıl doğru düzgün su vermediğini belirten üreticiler, çoğunun kendileri sondaj açarak bahçelerini suladığını vurguladılar.
Çiftçiler adına konuşan bir üretici “En pahalı sulama suyu Samandağ’ da dekar başına 1200 TL ve DSİ’ye bağlı Yarseli Sulama Birliği bahçeyi sulasak da sulamasak da bu parayı bizden tahsil ediyor. Depremle yerle bir olduk kendi gücümüzle ayakta durmak için çabalarken verilmeyen suyun faturasını bizlere yollamışlar. Kullanmadığımız suya 10 bin TL istemişler. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyoruz. Zaten ürünümüz dalında kaldı satamadık. Depremde ölmedik ama yaşadığımız her gün kan ağlıyoruz. Bizlere destek olunması gerekirken köstek olunması içimizi acıtıyor. Ne yapacaklar; icraya mı verecekler, toprağımıza haciz mi koyacaklar, Türkiye Yüzyılına yakıştırıyorlarsa depremzede çiftçisine bunu da yapsınlar. Biz bu parayı ödeyemiyoruz.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları