Bakan Göktaş: Hatay’a  27 Milyarlık Yatırım Sağladık Bakan Göktaş: Hatay’a 27 Milyarlık Yatırım Sağladık

Son günlerde zamlar peş peşe gelmeye başladı. Hatay’da ekmek ve akaryakıttan sonra elektrik de zamlandı. 
Emekliye iyileştirme, asgari ücrete ise ara zam yapılmıyor. Bunun gerekçesi ise “enflasyonu artıyor” olarak açıklanıyor.
Akaryakıt ve elektrik zammı sonrası iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi kaçınılmaz olarak görülüyor. Ama maaşların yerinde sayması vatandaşın belini büktü.
ELEKTRİĞE BUGÜN İTİBARİYLE YÜZDE 38 ZAM
Zammın gerekçesi enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış. 1 Temmuz sonrası 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi 207,23 TL fatura ödeyecek.
Enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle, nihai elektrik perakende satış fiyatlarında çeşitli abone grupları için zam yapıldı. Buna göre, mesken abone grubunda %38, tarımsal faaliyetler abone grubunda %30, kamu ve özel hizmetler sektöründe düşük kademe için %38 ve yüksek kademe için %20 oranında artış gerçekleştirildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Cuma günü yaptığı açıklamada, enerji üretim maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek, elektriğe zam yapıldığını duyurdu.
Yapılan açıklamada, 1 Temmuz Pazartesi gününden geçerli olmak üzere mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldığı belirtildi.
Zamlı tarife ile beraber "100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 TL oldu” denildi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları