Yerlikaya: Huzur Ve Güvenliğimizden Asla Taviz Vermiyoruz Yerlikaya: Huzur Ve Güvenliğimizden Asla Taviz Vermiyoruz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. 
TÜİK'e göre tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) aylık artış yüzde 1.64 olurken, yıllık enflasyon yüzde 75.45'ten yüzde 71.6'ya geriledi.                              
Diğer yandan akaryakıt, alkol ve tütüne de yüzde 19.49 oranında ÖTV zammı geldi. Akaryakıttaki bu artışlar maliyetleri de artıracağı için bütün ürünlerin fiyatı da yükselecek. Geçtiğimiz günlerde elektriği yüzde 38 zam yapılmıştı. Kirada yüzde 25 sınırı kaldırıldı. Doğalgaz desteğinde de süre uzatılmadı. İğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, beklentilerin altında çıkan enflasyon verileri emekçi ve emekliyi vurdu.   
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısında “Asgari ücrete zam istiyorsanız. Asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 21.00'da ışıkları yakın, ışıkları kapatın.” çağrısı yaptı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısıyla başlatılan ışık açma-kapama eylemi “geçinemiyoruz” diyen binlerce vatandaşta karşılık buldu. Aralarında Hatay’ın da olduğu tüm illerde halk saat 21’ de ışıklarını açıp kapatarak eyleme katıldı. Eyleme CHP Samandağ İlçe Başkanlığı’ da destek verildi.
“ZAM YAPARSAN GEÇİM OLUR, ZAM YAPMAZSAN SEÇİM OLUR”
Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında "İnsan onuruna yaraşır bir yaşam talep ediyoruz" başlığıyla ortak bildiri yayımlayan ve asgari ücret ile maaşlarda iyileştirme talep eden TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK'in genel başkanlarına teşekkür etti.
Ocak ayında açıklanan asgari ücretin bugün 3 bin 800 lira eridiğini, bu rakamla asgari ücretlilerin geçinmesinin mümkün olmadığını söyleyen Özel, CHP'li belediyeler tarafından hayata geçirilen Emekli Kart projesiyle ulaşım, doğal gaz, pazar ve gıda desteği ve bayram yardımlarıyla emeklilere destek olduklarını aktardı. Asgari ücretin 25 bin lira olması gerektiğini belirten Özel, şöyle devam etti:
Demişler ki 'dört yıl boyunca seçim yok, herkes hesabını ona göre yapsın.' Yani 'şimdi ezerim, günü gelince ağzına bir parmak bal çalarım' diyor. Bu sefer işler öyle kolay değil. 31 Mart'ta gördük, emeklinin çektiği azabı, sana da yaşattığı gazabı.
Bundan sonraki süreçte de hem emekliler hem emekçiler hem çiftçiler hem de esnaflar, eğer bu iktidara sesini duyurursa, tepkisini gösterirse, karşınızda durabilecek hiçbir güç yoktur.
Buradan bir kez daha söylüyorum; ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli, ey Cumhur İttifakı, bu emeklilere, bu çalışanlara, bu esnafa ve bu çiftçilere hakkını vereceksin, zammını yapacaksın. Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur.
Özel, konuşmasının son bölümünde "Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyoruz; Türkiye bu akşam saat 9'da ayağa kalk. Eğer emekliye, asgari ücrete zam istiyorsan; çaya, buğdaya, Malatya'nın kayısısına, fındığa, darıya, üzüme, narenciyeye fiyat istiyorsan bu akşam saat 9'da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın, uzaydan görülecek. Zam isteyenler bizimle birlikte olsun. Ayağa kalkın, ışıkları yakın, hep birlikte sesimizi duyuracağız. Durmadık, yeni başlıyoruz. Zammı söke söke alacağız. Ya zam olacak geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak." ifadelerini kullandı.
1990'LARIN MEŞHUR EYLEMİ YENİDEN BAŞLIYOR!
Emekliye ve asgari ücretliye zam talebinde bulunan CHP Lideri Özel, aynı talepte birleşen vatandaşları saat 21:00'de ışık açıp, kapatma eylemine davet etti.
Hükümetin asgari ücrete ara zam yapması gerektiğini belirten Özel, geçinemeyen milyonlarca emekçi ve emekliye çağrıda bulunduğu eylem şekli Susurluk Olayından sonra başlatılan "Sürekli aydınlık için, 1 dakika karanlık" eylemini hatırlattı.
90'lı yıllara damgasını vuran "Sürekli aydınlık için, 1 dakika karanlık" eyleminde olduğu gibi saat akşam 21:00'i işaret eden Özel, erken seçim kartını da masaya daha kararlı sürmeye başladı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları