Hatay Kent Konseyi Başkanlığına Mehmet Ali Yapar Seçildi Hatay Kent Konseyi Başkanlığına Mehmet Ali Yapar Seçildi

Hatay'da CHP'nin HBB Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesine tepkiler sürerken Gökhan Zan'dan "Ya değişim ya Hatay ittifakı" çıkışı gelmişti.
Yaşadığımız Şubat depremlerinden bu yana Hatay için verdiği mücadelesi, dürüstlüğü ve halk sevgisiyle öne çıkan Gökhan Zan, “Hatay için ittifak” söylemini yeniledi.
Yerel seçimlerde Hatay’ın ittifaka ihtiyacı olduğunu vurgulayan eski futbolcu Zan, yaptığı açıklamada “Ya değişim ya da Hatay ittifakı Hatay halkının iradesini yok sayan zorla dayatmaları kabul edilemeyeceğini söylemek isteriz. İnsanlarda umut yeşerttiğiniz değişim adı altında yüzünüzü halka döneceğiniz bir mecrada yüzünüzü değilde sırtınızı çevirirseniz Hatay halkı sizlere sandıkta değişimi gösterir. 
Bizleri iki yanlış aday arasında mahkum etmeye çalışanlara karşı halkımızın haykırışını ve doğru isyanını görmeyenlere karşı bir tutumumuz olacaktır. 
Halkın sesinin daha gür çıkacağı ve halkın iradesinin kabul edileceği bir anlayışla yola çıkmak istiyoruz. Hatay partiler ve siyaset üstü bir yerdir. 
Bizler bu coğrafyada patlamalardan, işgallerden, savaşlardan, afetlerden, depremlerden birlikte yaşamayı öğrenmedik bizler bin yıldır hakça, hukukça ve kardeşçe yaşayan bir milletiz. Halk bir şeyden memnun değilse değiştirir, değiştiremiyorsa tutumunu değiştirecektir diye düşünüyorum. 
Hatay halkı haklarını ve özgürlüğünü savunmayı hesap sormasını bilir. Sevgili Hatay'lılar bu yolda asla yalnız değilsiniz. Kalbimizde bir umutla yürüyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları