“Tüm kamuoyunu beton santraline karşı mücadeleye çağırıyoruz.” “Tüm kamuoyunu beton santraline karşı mücadeleye çağırıyoruz.”

Hatay/ Samandağ Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Güzey ve ağabeyi İş insanı, Hayırsever Mühendis Suphi Güzey dayanışarak mahalle temizliğine el attı.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Güzey, mahallesinde bulunan evsel atıklar dışındaki çöplerin temizliği için belediyeyi beklemeyelim kendimiz yapalım çağrısına İş İnsanı Mühendis Suphi Güzey kepçe ve kamyon göndererek destek verdi.
Mühendis Suphi Güzey ve Muhtar Mustafa Güzey kardeşlerin takdir toplayan davranışıyla Cumhuriyet Mahallesi başta olmak üzere Samandağ’ da başka mahallelerin de temizliğine destek verecekleri ifade edildi.
Yapılacak çalışmanın yaklaşık bir ay gibi bir süre devam edeceğini belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Güzey, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada “Şubat depremlerinde Samandağ’ da en fazla yıkımın yaşandığı mahallelerden biri de maalesef Cumhuriyet Mahallesi oldu. Geniş bir alana sahip mahallemizde evsel atıkların dışında, moloz başta olmak üzere çok fazla çöp oluyor. Haliyle 42 Mahallelik ilçemizde Belediyeye ait araçlar da bu yükü kaldıramıyor. Biz de Mahallemizin daha temiz olması için bu işi kendimiz çözebilir miyiz diye düşündük. Ve bu sorunu Hayırsever, iş insanı ve ağabeyim sevgili Mühendis Suphi Güzey’e aktardık. Sağ olsun talebimize olumlu yanıt vererek hemen iş makinelerini bize yönlendirdi. Bizlerde Mahallemizde evsel olmayan atıkların temizliğine başladık. Topladığımız atıkları da Samandağ Belediyesinin bizi yönlendirdiği alana döküyoruz.
Bu çalışmamızı sadece kendi mahallemizde değil diğer mahallelere destek olacak şekilde yaklaşık bir ay kadar devam ettireceğiz. Mahallemizi temizlemek için talebimizi cevapsız bırakmayarak bizlere destek olan ağabeyim Mühendis Suphi Güzey’e tüm mahallelim adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları