Hatay'da Ölü Deniz Fay Zonu İnceleniyor: 6 Şubat'ta Zorlanmış Hatay'da Ölü Deniz Fay Zonu İnceleniyor: 6 Şubat'ta Zorlanmış

Hatayspor, Trendyol Süper Ligi’nin 2024-2025 sezonu açılış maçında Galatasaray’a 2-1 mağlup oldu. 
Maçta, Joelson’un golüyle 1-0 öne geçen Hatayspor üstünlüğünü koruyamadı 2-1 mağlup ayrıldı. 
Hatayspor’un golü Joelson’dan gelirken Galatasaray’ın gollerini İcardi ve Batshuayi attı. Hatayspor sahaya Erce, Kamil Ahmet, Kilama, Burak, Cemali, Massanga, Diack, Rui Pedro, Funsho, Joelson, Strandberg 11’i ile çıktı. 
Rakibi Galatasaray ise sahaya; Muslera, Dubois, Abdulkerim, Davinson, Köhn, Torreira, Kerem, Ziyech, Mertens, İcardi 11’i ile çıktı. 
Hakem Turgut Doman’ın yönettiği maç Hatayspor’un vuruşuyla başladı. İlk tehlikeli atak Galatasaray’dan geldi. 
Zorlu maçta Galatasaray’ın ataklarına birçok gollük pozisyonunu engelleyen ve yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşen Erce Kardeşler, maça damga vuran isim oldu.
Yine kritik hamleleriyle rakibin gollük ataklarını başarıyla engelleyen Kilama, 75. Dakikada penaltıya sebebiyet vermesine rağmen takımın en iyi isimleri arasında yer aldı.
Maça; saha ve seyirci avantajını kullanan Galatasaray'ın etkili ve baskılı oyunu dikkat çekerken, konuk ekip Atakaş Hatayspor ev sahibi takımın gol arayışını kesmekte başarılı oldu. İlk yarı golsüz geçti.
Mücadelenin ve sezonun ilk golünü konuk ekip bordu beyazlılar, 52. dakikada Hatayspor adına Joelson Fernandes kaydetti.
Mücadelenin 75. dakikasında Galatasaray'da rakibinin müdahalesi sonrası yerde kalan Mauro Icardi penaltı kazandı. Arjantinli yıldız kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi ve skoru 1-1' getirdi.
Mücadelenin 90. dakikasında sonradan oyuna giren yeni transfer Michy Batshuayi skoru 2-1'e getirdi ve 3 puanı takımına kazandırdı.
Ligin bir sonraki haftasında Atakaş Hatayspor sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Galatasaray ise Tümosan Konyaspor deplasmanına konuk olacak. 
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları