BURHAN DEMİRCİOĞLU

(OSMANİYE)- Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde üniversite sınavına giren öğrenciler ''klimasız sınıflara'' tepki gösterdi. Bengisu Örtlek, "Sınıflarımızın hiçbirinde klima yoktu, biz de çok fazla terledik. Terimizi silmekten sınavımızı çözemedik" dedi. Öğrencilerden Emircan Daş ise, "İçeri çok sıcaktı. Sıcak yüzünden sınavımı yapamadım, ondan bildiklerim de unuttum. Klimasızlıktan unuttum" diye konuştu. 

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Yunus Emre Teknik ve Anadolu Lisesi'nde üniversite sınavına giren öğrenciler ve veliler, sınıfların klimasız olmasına tepki gösterdi. Öğrenci velisi Sakine Küçükgöçen, "Çocuklarımız sınava girdi burada. Çıkan çocukların hepsi 'yandık, piştik, kavrulduk, hiçbir soruya doğru düzgün cevap veremedik' diyorlar. Bütün okullarda klima varken Bu okulda klima yok. Klimalı okullarda girebilirlerdi sınava. Adalet yok bizim çocuklarımız ne yapacak şimdi" ifadelerini kullandı.

"20 yıl önce de klima yoktu, hala yok"

Başka bir öğrenci velisi Hamza Çevlik ise şunları söyledi:

"Çocuğum şu an üniversite sınavına giriyor. Hava o kadar sıcak ki nemden terliyoruz. Benim çocuğum içerde hem stresten hem sıcaktan terliyor. Nasıl bir Milli Eğitim, nasıl bir okul müdürü anlamak mümkün değil. Şu an şoklardayım. Biz dışarıda nefes alamıyoruz çocuğum içerde. Klima yok 30 kişinin aynı anda sınava girdiği ortamda klima yok. Yetkililerden ben yardım istiyorum. Yarın da yine aynı sınav var aynı sınıfta çocuğum girecek. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Utanıyorum yani şu anki durumdan utanıyorum. Benim eşim öğretmen, 20 yıl önce Kadirli'de yine devlet okulunda ÖSS sınavına girdi, orada da yine aynı kaderi yaşadı. Yine klima yoktu, terler içerisinde sorularla beraber terledi. Şimdi 20 yıl geçmiş aradan hala aynı kaderi benim çocuğum yaşıyor. Yine sınıflarda klima yok. Bu klima olmayan bir sınıfta bir öğretmen nasıl ders anlatıyor?"

"Sıcaktan yandık''

Öğrencilerden Emircan Daş, "İçeri çok sıcaktı. Sıcak yüzünden sınavımı yapamadım, ondan bildiklerim de unuttum. Klima falan yoktu. Çok çalıştım sınava ama bildiklerimi unuttum. Klimasızlıktan unuttum" dedi.

Bengisu Örtlek, "Sınıflarımızın hiçbirinde klima yoktu biz de çok fazla terledik. Sıcakladık terimizi silmekten sınavımızı çözemedik. Herkes için eşit şartlarda yarışmıyoruz demek ki. Bu klimasız okulda çözerken, insanlar klimalı okullarda rahat bir şekilde terlemeden çözebiliyor. Şu an hava bile 40 derecenin üzerine çıkmış bulunmakta" ifadelerini kullandı.

Emre Alaç, "Sıcaktan yandık, yandık yani. Sınavda çok etkiledi sıcak. Klima yoktu yani yanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: anka