(MALATYA)-  Malatya Emek ve Dayanışma Platformunca yapılan açıklamada, İsrail’in Filistin’e karşı sürdürdüğü saldırılarını bir an önce sonlandırması istenerek, şu ana kadar 36 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiği, 82 bine yakın insanın yaralandığı kaydedildi.

Malatya Emek ve Dayanışma Platformu, İsrail’in 27 Mayıs sabahı Birleşmiş Milletler'in gözetimindeki Refah’a yaptığı saldırıyı kınamak için Emeksiz Üst Geçidi’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı okuyan Aysun Güngör, İsrail’in Refah’ta insanlık suçu işlediğini söyledi. İsrail’in uluslararası emperyalist güçlerden destek aldığını belirten Güngör, şunları söyledi:

"Son olarak İsrail Ordusu'nun 27 Mayıs sabahı BM gözetimindeki Refah Kampında yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye yönelik düzenlediği saldırı sonucu onlarca insan yaşamını yitirmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştır. Katliamı lanetliyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Silahsız ve sivil insanlara yönelik bu son saldırının Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail Ordusu'nun Refah Bölgesindeki operasyonlarını durdurma kararını vermesinden kısa bir süre sonra gerçekleşmiş olması manidardır. İsrail açıkça dünyaya meydan okumakta, insanlık değerlerini ayaklar altına alarak katliamlara devam edeceğini ilan etmektedir. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda  büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 36 bini aşkın sivil hayatını kaybetmiş, 82 bine yakın insan yaralanmıştır. Yapılan saldırılar insani değerlerden yoksunluğu ve bir barbarlığı temsil etmektedir. Açıktır ki, İsrail savaş ve insanlık suçu işlemektedir. Yaşamını yitirenlerin konacağı morgun, yaralıların tedavi göreceği hastanelerin dahi kalmamış olması nasıl bir insanlık trajedisi ile karşı karşıya kaldığımızı göstermektedir.

Savaşı kazananının; sadece savaş tüccarları, halkın sırtından zenginleşenler, ülkeyi savaşla, çatışmalarla, toplumsal kutuplaşmalarla ve baskıyla yöneten rejimler olduğuna dikkati çeken Göngör, Filistin halkının dünyadan ve Türkiye'den hamaset ve timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklediğini söyledi. 

 

Kaynak: anka